destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 4
: 40 min
: 10 min

Τα μύδια είναι από τα πιο νόστιμα θαλασσινά. Σε συνδυασμό με τη ρετσίνα γίνονται ένα εκπληκτικός μεζές. Αν θέλετε, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα χιονάτο ριζάκι και θα έχετε ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Ingridients
  • 30-40 μύδια φρέσκα (αναζητήστε τα μύδια Ολυμπιάδας)
  • 150 ml ρετσίνα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 2-3 κλωναράκια ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω τα μύδια σε μια λεκανίτσα με παγωμένο και αλατισμένο νερό για 2-3 ώρες ώστε να καθαριστούν από την άμμο και να μπορέσω να απομακρύνω ευκολότερα τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφος.
  • Step 2 Κατόπιν, παίρνω κάθε μύδι ξεχωριστά και με ένα μαχαίρι αρχίζω να απομακρύνω τα ασβεστολιθικά σώματα ή κάποιες μικρές πεταλίδες. Μετά, τραβάω δυνατά και προς τα έξω τον προ προσαγωγό του μυδιού δηλαδή, το σκληρό, ινώδες γένη και το ξεπλένω με άφθονο νερό.
  • Step 3 Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές και τα σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτω την ντομάτα, τη μουστάρδα, την πάπρικα και τον δεντρολίβανο και μαγειρεύω για 8-10 λεπτά.
  • Step 4 Παράλληλα βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τα μύδια, προσθέτω τη ρίγανη, τα ραντίζω με τη ρετσίνα και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αχνίζω τα μύδια για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Πετάω όσα από αυτά παραμείνουν κλειστά και με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τα αχνισμένα μύδια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτω περίπου ½ φλιτζάνι ζωμό από το άχνισμα των μυδιών και ανακατεύω απαλά. Αφήνω να πάρουν 1 βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

Η κρέμα μπαβαρουάζ με φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.



Subscribe