destination taste!

METAXA LONG MANHATTAN

METAXA LONG MANHATTAN

Το βράδυ της Ανάστασης αλλά και η Κυριακή του Πάσχα, είναι δύο πολύ καλές αφορμές για να σερβίρουμε ένα μοναδικό κοκτέιλ με έντονα αρώματα και γεύση. Τα συνοδευτικά θα πρέπει να «ξυπνήσουν» την όρεξη για ένα γιορτινό τραπέζι γεμάτο πασχαλινά εδέσματα.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το METAXA LONG MANHATTAN
Η original συνταγή για το Manhattan, φτιάχτηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, στο Manhattan Club της Νέας Υόρκης. Το ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars προσδίδει έναν κομψό χαρακτήρα στο αποτέλεσμα, με έντονα στοιχεία  ξηρών φρούτων, εσπεριδοειδών και νότες μπαχαρικών. Η προσθήκη του τόνικ δίνει ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα και το μετατρέπει στο ιδανικό aperitivo πριν από ένα γεύμα.
Με γνώμονα το METAXA LONG MANHATTAN, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να το συνοδέψετε με τις έντονες γεύσεις του μπλε τυριού, των καρυδιών αλλά και της «δυνατής» σοκολάτας, τα οποία συνδυάζει σε δύο ορεκτικά που παρασκευάζονται πολύ εύκολα και ταιριάζουν απόλυτα.

METAXA LONG MANHATTAN
1 person
50ml METAXA 12 Stars
25ml Veroni Rosso by Kir Yianni
2 dashes Aromatic bitter
Top Up Fever Tree Mediterranean tonic
Γαρνιτούρα Φλούδα πορτοκάλι και Fabbri Amarena cherry
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Stir όλα τα συστατικά χωρίς το τόνικ, σερβίρουμε στο ποτήρι και απογεμίζουμε το τόνικ. Ποτήρι Collins

ΜΕΤΑΧΑ 12 STARS: Χρώμα κεχριμπαρένιο, συνδυασμός αρωμάτων ξύλου δρυός, βανίλιας, αποξηραμένων καρπών και καπνού, με γεύση ξηρή, βελούδινη και γεμάτη, με έντονο χαρακτήρα ξύλου δρυός. Ένα ώριμο και τολμηρό απόσταγμα. ΌΨΗ κεχριμπαρένια. ΜΥΤΗ Έντονα τα στοιχεία της φλούδας πορτοκαλιού, καφές, σοκολάτα και δρυς.ΓΕΥΣΗ Κομψό απόσταγμα, με παρουσία ξηρών φρούτων, φλούδα πορτοκαλιού και νότες μπαχαρικών. ΕΠΙΓΕΥΣΗ μακρά

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ

Προετοιμασία: 15΄   Ψήσιμο: 12-15΄   Αναμονή: 1 ώρα    Μερίδες: 16-18

 ΥΛΙΚΑ
Για τα σφολιατίνια
1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
Χοντρό αλάτι
Για κρέμα τυριού
100 γρ. μπλε τυρί
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επιφάνεια
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα σφολιατίνια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το αλείφω καλά με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και με ένα πηρούνι, κάνω διάσπαρτα τρυπούλες. Με ένα μαχαίρι κόβω τη σφολιάτα σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια και ψήνω στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τα σφολιατίνια από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Για την κρέμα τυριού: Βάζω το μπλε τυρί σε ένα μπολ και το θρυμματίζω καλά με ένα πηρούνι. Προσθέτω την μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και αρκετό πιπέρι και ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Για το σερβίρισμα: Μεταφέρω τα σφολιατίνια σε μια πιατέλα. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και φτιάχνω μικρές ροζέτες. Καρφώνω 1-2 μικρά κομμάτια μήλου και πασπαλίζω με καρύδια. Στολίζω με φύλλα δυόσμου και σερβίρω.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΕΝΑ ΤΣΕΡΙΣ

Προετοιμασία: 30΄.      Αναμονή: 2 ώρες.     Ποσότητα: 16-18

ΥΛΙΚΑ
175 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
420 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
3 ασπράδια αυγών
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Αμαρένα τσέρις, για το σερβίρισμα
Ζαχαρωμένα ροδοπέταλα για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω και την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρή.
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ σε σφιχτή σαντιγί. Αφήνω τη σαντιγί στην άκρη.
Βάζω σε ένα καθαρό μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω την χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτω τη σαντιγί και εξακολουθώ το απαλό ανακάτεμα ώστε να ενωθούν αλλά να μη χαθεί ο όγκος.
Μεταφέρω τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Γεμίζω τα μικρά ποτηράκια, στολίζω με αμαρένα τσέρις και ζαχαρωμένα ροδοπέλατα και σερβίρω αμέσως ή τα διατηρώ στο ψυγείο.

#veroni #veronibykiryianni #kiryianni #METAXA #METAXA12Stars #METAXACocktails #DontDrinkExplore