Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«MAZICHEF» ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΕΡ 2019»

«MAZICHEF» ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΕΡ 2019»

Σε μια λαμπερή βραδιά με πλήθος διακεκριμένων σεφ και πολλούς καλεσμένους, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Γαλλική Πρεσβεία ο τελικός του διαγωνισμού «Mazi Chef» για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» στο πλαίσιο του «Gout de France – Good France 2019».

Mε αφορμή το MaziChef, το dina’s bakery, έκανε την παρθενική του παρουσίαση με εντυπωσιακά εδέσματα.

 

Όλοι οι σεφ, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Το «νέο αίμα» των σεφ, δοκιμάζουν, κρίνουν και απολαμβάνουν τα εντυπωσιακά εδέσματα του dina’s bakery.

 

Στον τελικό διαγωνίστηκαν τέσσερις σεφ με τα εκλέρ τους, οι οποίοι αναδείχτηκαν ύστερα από τέσσερις διαγωνισμούς που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.
Οι κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μεγάλα ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής, (Jean-Marie Hoffmann – chef, Claire Verneil – chef pâtissier, Στέλιος Παρλιάρος – chef pâtissier, Νικόλας Νικολακόπουλος – chef pâtissier, Ντίνα Νικολάου –chef, Gilles Marchal – chef pâtissier, Arnaud Larher – chef pâtissier, Stephane Glacier – chef pâtissier, François Daubinet – chef pâtissier, Δημήτρης Χρονόπουλος – chef pâtissier, Πόπη Χρυσανθίδου – cheffe pâtissière, Arnaud Bignon – chef, Γιώργος Αυγέρος – chef pâtissier) είχε πραγματικά πολύ δύσκολο έργο.
Οι 4 φιναλίστ ετοίμασαν 600 εκλέρ ο καθένας στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.
Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Λίζα Μάτσα από την Αθήνα με το εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο, μαστίχα και Χιώτικο μανταρίνι.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy παραδίδει τα βραβεία στην Λίζα Μάτσα και τον Κωνσταντίνο Τσενεκίδη.

 

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος ετοίμασε εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Κατάκης από την Κρήτη με την δημιουργία του εκλέρ με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμονιού.
Τέλος την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Λάζαρος Πολίτης από την Πάτρα ο οποίος έφτιαξε εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης.

Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης από τον Λάζαρο Πολίτη – Εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον Κωνσταντίνο Τσενεκίδη.

 

Εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο, μαστίχα και Χιώτικο μανταρίνι από την Λίζα Μάτσα – Εκλέρ με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμονιού από τον Παναγιώτη Κατάκη.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.