destination taste!

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 35-40
: 15 min
: 1 hr

Ελάχιστα υλικά αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ανάλαφρα μαρεγκάκια γεμισμένα με σοκολάτα. Ονειρεμένο γλυκό που θα αρέσει σε όλους.

Ingridients
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου από 4 αυγά)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Instructions
  • Step 1 Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί απαλές κορυφές. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Step 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη, πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 100°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και τοποθετώ από 4-5 σταγόνες σοκολάτας σε 15-16 σημεία της λαμαρίνας αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
  • Step 4 Βάζω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω μαρεγκάκια πάνω στα σημεία που έχω τοποθετήσει τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις μαρέγκες μέσα μέσα να κρυώσουν.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.