ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ελάχιστα υλικά αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ανάλαφρα μαρεγκάκια γεμισμένα με σοκολάτα. Ονειρεμένο γλυκό που θα αρέσει σε όλους.
Ingridients
- 120 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου από 4 αυγά)
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- Λίγο αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Instructions
- Step 1 Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί απαλές κορυφές. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Step 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη, πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 100°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και τοποθετώ από 4-5 σταγόνες σοκολάτας σε 15-16 σημεία της λαμαρίνας αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
- Step 4 Βάζω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω μαρεγκάκια πάνω στα σημεία που έχω τοποθετήσει τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις μαρέγκες μέσα μέσα να κρυώσουν.