destination taste!

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

: 4
: 10 min
: 30 min

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

Ingridients
  • 20 μανταρίνια Κλημεντίνες, ψιλόφλουδα
  • 500 ml Peleano Sparkling Rosé*
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • *Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό, γλυκό κρασί
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το Peleano, την κανέλα, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Step 3 Καθαρίζω τα μανταρίνια από τη φλούδα τους και με προσοχή, αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ. Τα τοποθετώ στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς. Ραντίζω με το σιρόπι και σκορπίζω το θυμάρι και τη βανίλια.
  • Step 4 Σκεπάζω με αλουνόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe