destination taste!

ΜΑΚΑΡΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ

: 2 δεντράκια
: 15 min
: 18 min
           
: 30 min

Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο για να το παρουσιάσετε στο γιορτινό, χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τα μακαρόν λίγες μέρες νωρίτερα, να τα διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί, μακριά από υγρασία και να τα συναρμολογήσετε λίγες ώρες πριν το τραπέζι.

Ingridients
  • Για τα μακαρόν
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου, κοσκινισμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. ασπράδια αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για την κρέμα
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Instructions
  • Step 1 Για τα μακαρόν: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια αυγών και ξεκινάω να χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή μαρέγκα (όχι σφιχτή). Χωρίς να μειώσω την ταχύτητα, προσθέτω πασπαλιστά την κρυσταλλική ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάω μέχρι να σφίξει η μαρέγκα να να δημιουργηθεί σταθερές κορυφούλες. Προσθέτω το πράσινο χρώμα και μόλις ενσωματωθεί στην μαρέγκα σταματάω το μίξερ.
  • Step 2 Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί την πούδρα αμυγδάλου με την ζάχαρη άχνη. Ρίχνω την μισή ποσότητα της μαρέγκας και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτός πολτός. Προσθέτω την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί και να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνω 1 αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και σχεδιάζω με ένα μολύβι, 2 κύκλους με διάμετρο 10 εκ., 2 κύκλους 9 εκ. και 2 κύκλους 8 εκ. Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζω 2 κύκλους 7 εκ., 2 κύκλους 6 εκ. και 2 κύκλους 5 εκ.
  • Step 3 Τοποθετώ τα αντικολλητικά χαρτιά με τους σχεδιασμένους κύκλους προς τα κάτω, σε δύο λαμαρίνες του φούρνου και φτιάχνω τα μακαρόν σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα. Χτυπάω τις λαμαρίνες επάνω στο πάγκο της κουζίνας για να απλώσουν και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η επιφάνειά τους.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C με αέρα. Βάζω πρώτα τη λαμαρίνα με τους μεγάλους κύκλους και ψήνω για 18 λεπτά. Βγάζω την πρώτη λαμαρίνα και βάζω την λαμαρίνα με τα μικρότερα μακαρόν. Ψήνω για 12 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 5 Για την κρέμα: Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω την άχνη απευθείας μέσα στο μπολ. Προσθέτω το γάλα και την βανίλια και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Μεταφέρω την βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρή, δαντελωτή μύτη.
  • Step 6 Συναρμολόγηση: Βάζω τα μακαρόν σε μια επίπεδη επιφάνεια (στον πάγκο της κουζίνας), εκτός από τα 2 μικρότερα (των 5 εκατοστών) και τα γεμίζω με μικρές κορυφούλες κρέμας. Τοποθετώ το ένα μακαρόν επάνω στο άλλο από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο δημιουργώντας 2 δεντράκια. Τέλος, βάζω τα τελευταία μακαρόν που έχω κρατήσει και φτιάχνω μια ωραία ροζέτα κρέμας. Στολίζω με μικρές, χρυσές μπαλίτσες και αστεράκια.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe