Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MADELEINES

MADELEINES

MADELEINES

: 12-15
: 10 min
: 20 min
           
: 12 hr

Οι Madeleines είναι μικρά ατομικά γλυκίσματα, ψημένα σε ειδικές φόρμες που τους δίνουν αυτή την μορφή. Είναι αναγνωρίσιμα από το σχήμα τους που μοιάζουν με κοχύλια.

Ingridients
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 45 γρ. γάλα
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω στην κουζινομηχανή τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω να διαλυθεί και ρίχνω το μείγμα στον κάδο με τα αυγά.
  • Step 2 Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο σε αργή ροή ανακατεύοντας απαλά. Σκεπάζω το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ειδική φόρμα για μαντλένς. Γεμίζω τις θήκες και μεταφέρω τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Step 4 Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και ψήνω τις μαντλέν για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]