Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

MΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

: 6-8
: 40 min
: 45 min

Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.

Ingridients
  • 12 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. μακαρόνια Νο 1 ή Νο 2, Ήλιος
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, Arla, τριμμένη
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα αφήνω σε ένα μπολ.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το δυόσμο και την μοτσαρέλα.
  • Step 3 Βουτυρώνω καλά είναι μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνω 6 χωριάτικα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Στρώνω τα βρασμένα μακαρόνια σε σειρές και σκορπίζω το φιλέτο γαλοπούλας και τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  • Step 4 Σκεπάζω τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα και χαράζω την πίτα με μαχαίρι. Ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και το απλώνω σε όλη την πίτα.
  • Step 5 Ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την κόψω.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.