Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

MΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

MΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

: 6-8
: 40 min
: 45 min

Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.

Ingridients
  • 12 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. μακαρόνια Νο 1 ή Νο 2, Ήλιος
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, Arla, τριμμένη
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα αφήνω σε ένα μπολ.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το δυόσμο και την μοτσαρέλα.
  • Step 3 Βουτυρώνω καλά είναι μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνω 6 χωριάτικα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Στρώνω τα βρασμένα μακαρόνια σε σειρές και σκορπίζω το φιλέτο γαλοπούλας και τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  • Step 4 Σκεπάζω τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα και χαράζω την πίτα με μαχαίρι. Ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και το απλώνω σε όλη την πίτα.
  • Step 5 Ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την κόψω.