προορισμός…γεύση!

Aποφασίσατε καλοκαιρινές διακοπές στο Παρίσι; Σας έχω πρόταση και για τον καλύτερο καφέ… Ξεκινήστε την πρωινή σας βόλτα στο Le Café, Alain Ducasse!
Δεν σταματώ ποτέ, να θαυμάζω τον Alain Ducasse σαν άνθρωπο, αλλά κυρίως για τη δουλειά του. Κορυφαίος σε όλα τα επίπεδα. Μετά τα γαστρονομικά θαύματα που έχει πετύχει στα εστιατόριά του αποφάσισε να στραφεί και στον χώρο του καφέ.
Έτσι, από την 1η Φεβρουαρίου, η οδός Saint Sabin στην περιοχή της Βαστίλλης, μοσχοβολά αρώματα καφέ. Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στο Café Manufacture του Alain Ducasse.
Σε αυτό το υπερσύγχρονο γευστικό καφέ, που βρίσκεται σε παλιό εργοστάσιο σοκολάτας , ήρθε ο Alain Ducasse να αντιπροσωπεύσει τον υπέροχο κόσμο του καφέ “haute cuisine”. Τα μείγματα που προσφέρει είναι η προσωπικές επιλογές του, από τα ταξίδια του στην Ασία, την Αφρική, τον Ινδικό Ωκεανό και την Νότιο Αμερική. Γιατί, όπως συνηθίζει να λέει «ο καφές είναι συνήθως το τελευταίο ρόφημα που γευόμαστε σε ένα εστιατόριο και πρέπει να είναι τέλειος.»
Στο Café Manufacture δεν θα βρείτε μπαρίστα. Θα σας περιμένουν οι «cafeliers / cafelierès» όπως τους αποκαλούν οι γάλλοι φίλοι μου. Άντρες και γυναίκες που με μεράκι και αγάπη για τον καφέ, θα σας εξυπηρέτησουν ακριβώς όπως έναν μετρ σε ένα καλό εστιατόριο.
«Η φιλοδοξία μας είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα άριστο brand – κάθε σύνδεσμος είναι σημαντικός – από τον παραγωγό μέχρι τον cafelier / cafelierè που θα σας ετοιμάσει το καφέ», εξηγεί η παθιασμένη ομάδα Olivier, Tom & Brice, οι οποίοι μπορούν να μιλούν για ώρες, δίνοντας σας πληροφορίες για τα πάντα.
Με 8 διαφορετικές ποικιλίες, από την Υεμένη (μια χώρα σε εμπόλεμη ζώνη, όπου η παραγωγής της, μετρά 20 κιλά καφέ ετησίως), την Αιθιοπία, την Κένυα, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα αλλά και τη Γαλλία, σίγουρα θα απολαύσετε μοναδική γεύση και άρωμα. Ο ονειρεμένος κρεμώδης καπουτσίνο ετοιμάζεται με συνταγές που χρησιμοποιούν πλήρες γάλα από τη Νορμανδία , γάλα αμυγδάλου ή φουντούκι.
Τιμώντας τα γαλλικά καφέ που πρωτοεμφανίστηκαν το 1683 , θα βρείτε διπλό εσπρέσο  – χωρίς ζάχαρη – με μια υπέροχη κρέμα από γάλα, πασπαλισμένη με τριμμένη σοκολάτα.
Κάθε ρόφημα έχει το δικό του ποτήρι και συνοδεύετε από σοκολάτα που την επιλέγουν σύμφωνα με τη συνταγή (πραλίνα φουντουκιών για καπουτσίνο με γάλα φουντουκιού, για παράδειγμα).
Αν αγαπάτε τον ντεκαφεϊνέ, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή, ακόμη, αφού ο σεφ όπως λέει «Δεν έχω βρει, ακόμα τον σωστό ντεκαφεϊνέ, αλλά… το δουλεύω!».
Στο Café Manufacture, θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε από κοντά και τον Veda, τον επικεφαλής καβουρδιστή, ο οποίος έχει επιλεχτεί για δύο συνεχόμενες χρονιές ως πρωταθλητής γαλλικού roaster καφέ (2017 και 2018). Ο Veda, μεγάλωσε στον Μαυρίκιο, και γνωρίζει πολύ καλά τον κάθε κόκκο. «Όπως και στην κουζίνα, το να καβουρδίσεις τον καφέ, είναι μια εξαιρετική δύσκολη τεχνική που απαιτεί ένα savoir faire για να καταφέρεις να ταξιδεύει ο νους του ανθρώπου που θα το δοκιμάσει» μας εξηγεί.
Για την διακόσμηση, ο Alain Ducasse συνεργάστηκε με τον Patrick Laforgue για να δημιουργήσει τη νεο-βιομηχανική ατμόσφαιρα, παρόμοια με την Manufacture de Chocolat, στην οποία οι δύο άνδρες συνεργάζονταν. Τα διακοσμητικά στοιχεία που θα μπορέσετε να θαυμάσετε προέρχονταν από τον ίδιο τον Ducasse, από τα ταξίδια του και από το Παρίσι, όπως δύο διπλές πόρτες της δεκαετίας του 1930 υπογεγραμμένες από τον τεχνίτη Raymond Subes. Και, το καλάθι που χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τις τσάντες του ακατέργαστου καφέ χρησιμοποιήθηκε αρχικά για χρυσούς ράβδους!
Μη το χάσετε λοιπόν , εμπειρία ζωής σας περιμένει!
Θα το βρείτε στο 12 rue Saint Sabin, Μετρό : Chemin Vert / Breguet / Richard Lenoir. Τηλ .: 01 40 02 76 90.
https://www.lecafe-alainducasse.com

1 Comment

  1. Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *