Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

LAMINGTONS

LAMINGTONS

LAMINGTONS

: περίπου 25
: 15 min
: 35 min

Τα lamingtons είναι διάσημα γλυκάκια που τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στη μακρινή Αυστραλία. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα. Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το παντεσπάνι, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κέικ βανίλιας και να φτιάξετε μόνο την σοκολατένια επικάλυψη.

Ingridients
  • Για τo παντεσπάνι
  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 220 γρ. ζάχαρη  
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 3 αυγά
  • 120 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • Για την επικάλυψη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 120 ml γάλα
  • Επιπλέον υλικά
  • 100 γρ. μαρμελάδα σύκο ή φράουλα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Instructions
  • Step 1 Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά ένα ταψάκι 26×26 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. 
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ, τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις ενωθεί στο μείγμα προσθέτω σταδιακά το αλεύρι. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια μαρίζ.
  • Step 3 Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα, αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Step 4 Για την επικάλυψη: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και τα αφήνω να κρυώσουν για λίγο. Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ, προσθέτω το γάλα και την σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.
  • Step 5 Για την συναρμολόγηση: Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες από το παντεσπάνι για να είναι «καθαρό». Κόβω οριζόντια στη μέση δημιουργώντας 2 ισόπαχα παντεσπάνια. Αλείφω το ένα κομμάτι με τη μαρμελάδα και καλύπτω με το δεύτερο. Κόβω σε μικρούς κύβους περίπου 5×5 εκ. Πιάνω ένα κύβο με δύο πηρούνια και τον «βουτάω» στο μείγμα της επικάλυψης. Τον μεταφέρω σε σχάρα να στραγγίξει και συνεχίζω με τους υπόλοιπους κύβους. Βάζω το ινδοκάρυδο σε ένα μπολ και «πανάρω» τους κύβους μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]