Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

LA CUILLERE D’OR… Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ»!

LA CUILLERE D’OR… Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ»!

Σας έχω μιλήσει ξανά γι’ αυτόν τον υπέροχο διαγωνισμό, που είναι αυστηρά και μόνο για γυναίκες!! Έχω την τιμή να είμαι φέτος στην επιτροπή με μόνο και μόνο στόχο… Να καταφέρουμε να αποδείξουμε όλες μαζί, πως μια γυναίκα, έχει και με το παραπάνω, θέση στις επαγγελματικές κουζίνες!
100% γυναικεία υπόθεση, λοιπόν, αυτό μας υποσχέθηκε η οργανώτρια Marie Sauce Bourreau που εδώ και μήνες ετοιμάζει και προσέχει κάθε λεπτομέρεια του διαγωνισμού αυτού.
Οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ικανότητες (αν όχι και περισσότερες!) με τους άντρες και μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στη μαγειρική όσο και τη ζαχαροπλαστική. Έτσι λοιπόν, το Χρυσό Κουτάλι (La cuillère d’or) θέλει να αναδείξει το πάθος αυτών των γυναικών, να τους ενθαρρύνει, να υποστηρίξει τις ιδέες τους, να μη φοβούνται, να τολμάνε και να μην διστάζουν να επιβληθούν σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως αυτού ενός εστιατορίου.
Στις 15 Απριλίου στο Ferrandi του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί αυτό το γαστρονομικό ταξίδι μπροστά σε μια κριτική επιτροπή 34 επαγγελματιών, υπό την προεδρία της Virginia Basselot και της Christelle Brua (Le Pre Catelan) με τη βοήθεια του William Γκόμεζ (Σεφ της κουζίνας του Palais de l’Elysée).
Οι 24 φιναλίστ που είχαν επιλεγεί στις 18 Δεκεμβρίου 2018 θα διαγωνιστούν για να κατακτήσουν το τρόπαιο της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής.
Και για τις δύο κατηγορίες, το θέμα θα είναι κοινό: η βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι 12 υποψήφιες που θα παρουσιαστούν για το Χρυσό κουτάλι της μαγειρικής, θα έχουν 4 ώρες για να ετοιμάσουν ένα ορεκτικό, με βιολογικά στρείδια και μύδια, μήλα και τριαντάφυλλα και ένα πιάτο με πουλερικά και λαχανικά εποχής.
Όσον αφορά τη ζαχαροπλαστική, οι άλλοι 12 υποψήφιες, θα έχουν 3½ για να ετοιμάσουν ένα επιδόρπιο με θέμα την Αφροδίτη : σοκολάτα, μήλα και τριαντάφυλλα.
Και τι κερδίζουν οι συμμετέχοντες; Μια πρόσβαση στον διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί 8-10 Μαρτίου 2020 -μια σημαντική χρονιά γι’ αυτή τη μεγάλη γαστρονομική οικογένεια – με θέμα, τα 10 χρόνια του διαγωνισμού www.lacuilleredor.com
Όπως καταλαβαίνετε, ανυπομονώ να συναντήσω νέες και δυναμικές γυναίκες που είμαι σίγουρη πως θα έχουν να μας δείξουν πολλά!


Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει άρωμα, γεύση και τριφτή υφή.