ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη, βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και την πρόληψη του διαβήτη. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο και παράλληλα προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Το πρωτεϊνούχο επιδόρπιο γιαουρτιού μας προσφέρει 20γρ φυσικής πρωτεΐνης γάλακτος, γεγονός πολύ σημαντικό για τη διατήρηση του μυϊκού σου ιστού. Η συγκεκριμένη πρόταση σερβιρίσματος προσφέρει και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ενώ μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας.
Ingridients
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 3 ώριμες μπανάνες
- 100 ml γάλα φρέσκο
- 400 γρ. Arla protein natural
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 40 γρ. ινδοκάρυδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 100 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, ράσμπερις, μύρτιλα)
Instructions
- Step 1 Καθαρίζω τα αβοκάντο και τις μπανάνες και τα ρίχνω στο μπλέντερ. Προσθέτω το γάλα και πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
- Step 2 Βάζω το επιδόρπιο γιαουρτιού σε ένα μπολ, προσθέτω τον πολτό των φρούτων, το ταχίνι, το μέλι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύω καλά. Βρέχω με λίγο νερό τα «χείλη» 4 μεγάλων ποτηριών ή μπολ και τα πιέζω σε τριμμένο ινδοκάρυδο για να κολλήσει καλά. Μοιράζω την κρέμα στα ποτήρια και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.