Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 4-6
: 25 min
: 45 min

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια έχουν μια εξαιρετική γλύκα που συνδυάζονται τέλεια με την ένταση από το μπλε τυρί Δανίας.

Ingridients
  • 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο και τριμμένο
  • Για τη γέμιση
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 100 ml πετιμέζι
  • 80 γρ. αλεύρι πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU, θρυμματισμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 2 αυγά
  • 6-7 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για τα φύλλα
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 2 αυγά
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω το τριμμένο κουκουνάρι, 2 κουταλιές πολύσπορο αλεύρι από το αλεύρι της γέμισης και λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι. Αφήνω το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζω τα 50 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω όλα τα κρεμμύδια, αλατίζω και προσθέτω το υπόλοιπο θυμάρι. Σοτάρω για 15 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνω με το πετιμέζι, ανακατεύω και μαγειρεύω για 8-10 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν. Προσθέτω το υπόλοιπο πολύσπορο αλεύρι, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Boυτυρώνω καλά παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος (20×30 εκ.) και στρώνω το πρώτο φύλλο. Το βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα με το κουκουνάρι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 ακόμη φύλλα (συνολικά 3 φύλλα στη βάση). Αδειάζω την γέμιση και την απλώνω να καλύψω όλο το σκεύος. Σπάω το μπλε τυρί και το σκορπίζω επάνω από τη γέμιση. Καλύπτω με τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα, για τα οποία ακολουθώ την ίδια διαδικασία που έκανα και στα κάτω φύλλα (φύλλο-βούτυρο-κουκουνάρι). Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά του ραντίσματος και αδειάζω επάνω στην πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe