Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

: 4
: 40 min
: 20 min

Ένα comfort φαγάκι που μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ, πολύ εύκολο. Σίγουρα φαίνεται εντυπωσιακό και θα το λατρέψετε. Αν δεν έχετε χρόνο να ψιλοκόψετε το μοσχαράκι μπορείτε να αγοράσετε κιμά, αλλά δεν θα είναι το ίδιο!

Ingridients
  • 500 γρ. μοσχαράκι από σπάλα, ψιλοκομμένο σε μικρούς κυβους
  • 400 γρ. μεγάλες κοχύλες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αποβάλλει τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
  • Step 2 Πασπαλίζω με τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό κότας, ανακατεύω και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τη μοτσαρέλα και ανακατεύω.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente. Τις σουρώνω και τις στρώνω στριμωχτά, με το άνοιγμα προς τα πάνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Step 4 Με ένα κουταλάκι, γεμίζω τις κοχύλες με το μοσχαράκι χωρίς να ανησυχώ αν πέφτει και λίγη έξω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρω το φαγάκι αμέσως.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe