Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ

: 10-12
: 10 min
           
: 6 hr

Γλυκό για όλους τους chocoholics! Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και τραγανά μαρεγκάκια.

Ingridients
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 15 μαρεγκάκια
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 150 γρ. γλυκόζη
  • 140 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 150 γρ. μπισκότα πίτουρου με σοκολάτα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Αλάτι
Instructions
  • Step 1 Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Step 2 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετημένη πάνω από άλλη κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει νερό. Μόλις η σοκολάτα λιώσει ρίχνω το βούτυρο ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και ελάχιστο αλάτι και το αυγό και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Step 3 Σπάζω τα μαρεγκάκια με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω τα μπισκότα και καλύπτω όλη την επιφάνεια. Γυρίζω τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

Αν θέλετε να σερβίρετε τον κορμό σαν παγωτό, μπορείτε να τον βάλετε στην κατάψυξη (αντί για την συντήρηση).



Subscribe