destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΟΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΟΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΟΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

: 4
: 10 min
: 20 min

Από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια για μπύρα ή κρασί. Ελάχιστα υλικά και γρήγορη διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ingridients
  • 2-3 μεγάλα, μακριά κολοκύθια (χρειαζόμαστε 24 λεπτές φέτες)
  • 100 ml αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 12 φέτες ζαμπόν, κομμένο από τη μακριά πλευρά, στη μέση
  • 12 φέτες Blue Cheese Castello Danablu, κομμένες στη μέση
  • Φύλλα δυόσμου
  • Φύλλα θυμάρι, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζω και το κόβω με το μαντολίνο σε φέτες των 3 χιλ. Με ένα πινέλο τα αλείφω με το βούτυρο και τα πανάρω στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Step 3 Τοποθετώ μια παναριμένη φέτα κολοκυθιού στο ξύλο κοπής και στρώνω 1 μακριά λωρίδα ζαμπόν, 1 λωρίδα blue cheese και 2 φύλλα δυόσμο. Τυλίγω με προσοχή σε ρολάκι και το μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τυλίξω όλα τα ρολάκια. Καρφώνω σε κάθε ρολάκι από 1 οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
  • Step 4 Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Γυρίζω τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!