destination taste!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία! Πλουσιότατο σε λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, βιταμίνες Β1, Β2, και C, ενισχύει την όραση, τη μεταβολική λειτουργία και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρέχοντας μία υψηλή ποσότητα μονάδων ORAC συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην αντιγηραντική προστασία του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών καλής βιολογικής αξίας. Ακόμα, μία μερίδα γαρίδες προσφέρει πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων ποσότητα 48% των ημερήσιων αναγκών μας σε σελήνιο, ένα μέταλλο που εξουδετερώνει τις φλεγμονές και προστατεύει την καρδιά. Τέλος, η προσθήκη του μείγματος τυριών και της κρέμας γάλακτος ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D.

Ingridients
  • 400 γρ. κοφτό μακαρόνι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. γαριδούλες μικρές, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 120 γρ. pasta & gratinar Arla + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και τα σουρώνω.
  • Step 2 Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω τις γαριδούλες και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Δεν μαγειρεύω περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν. Βγάζω τις γαριδούλες με τρυπητή κουτάλα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  • Step 3 Ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και βράζω για 5 λεπτά. Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα.
  • Step 4 Ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά, τις γαρίδες, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω και αν δεν είναι πολύ κρεμμώδη, προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον τυρί και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

Όσο λαχταριστά είναι τα όσπρια μαγειρεμένα σε σούπες τον χειμώνα, άλλα τόσο απολαυστικά είναι και κρύα, σε υπέροχες σαλάτες όπου και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χορταστικά. Αποφεύγεις, λοιπόν, να τα «πνίξεις» με πολλά υλικά γιατί θα γίνουν βαριά. Σαλάτες […]

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.



Subscribe