destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Είναι το τέλειο κέικ για ένα brunch ή για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα ή το σουμάκ.

Ingridients
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι, το κύμινο και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω το ζαμπόν, τα τυριά και τα τριμμένα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Step 3 Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένη φόρμα και ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ

MUFFINS ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ

Αφράτα muffins με ζελέ κεράσι αλλά και λαχταριστό γλάσο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση ζελέ θέλετε… φράουλα, ανανά, λάιμ, πορτοκάλι, αλλάζοντας μόνο τα φρέσκα φρούτα της διακόσμησης.

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

Η μελιτζάνα, είναι πρωταθλήτρια Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που ενισχύει την απώλεια βάρους, έτσι λοιπόν είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του λίπους! Αν θέλετε να δοκιμάσετε την απορροφητική της ικανότητα, κόψτε μερικές φέτες, σόταρε τες λίγο στο ελαιόλαδο και δείτε τι θα κάνει! Θα δείτε […]



Subscribe