destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

: 12-14
: 20 min
           
: 1 hr 20 min

Αφράτο, βουτυρένιο και πολύ κρεμώδες κέικ με κεφαλονίτικες μάντολες. Οι μικρές ζαχαρωτές μπουκίτσες με το χαρακτηριστικό, κόκκινο χρώμα είναι από τις αγαπημένες μου «αμαρτίες»!

Ingridients
  • 350 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. κεφαλονίτικες μάντολες, χοντροσπασμένες + λίγες επιπλέον για το στόλισμα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω με δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και «μαζεύω» το κολλημένο βούτυρο από τα πλάγια του κάδου και προσθέτω το τυρί κρέμα. Χτυπάω και πάλι σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά σταματάω το μίξερ και «μαζεύω» την κρέμα από τα τοιχώματα.
  • Step 3 Με χαμηλή ταχύτητα ρίχνω το πρώτο αυγό περιμένοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν ρίξω το επόμενο. Μόλις τελειώσουν όλα τα αυγά, χαμηλώνω λίγο ακόμη την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και μόλις ενωθούν σταματάω το μίξερ.
  • Step 4 Ανακατεύω λίγο με μια σπάτουλα για να δω αν έχουν μείνει υπολείμματα αλεύρου στον πάτο του κάδου και προσθέτω τις μάντολες. Ανακατεύω ελαφρά και αδειάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα. Χτυπάω τη φόρμα 2-3 φορές επάνω στον πάγκο για να μην υπάρχουν κενά στο μείγμα και μεταφέρω στο φούρνο.
  • Step 5 Ψήνω για 80 λεπτά. Μετά τα 45 λεπτά ψησίματος, σκεπάζω το κέικ με ένα αλουμινόχαρτο για να μη πάρει πολύ χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο. Δοκιμάζω με ένα σουβλί αν το κέικ έχει «στεγνώσει» και αποσύρω από το φούρνο.
  • Step 6 Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Στολίζω με μάντολες και σερβίρω.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe