destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

: 12-14
: 20 min
: 45 min

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.

Ingridients
  • Για το σοκολατένιο μείγμα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 40 ml σπορέλαιο
  • 100 γρ. Peleano Sparkling Tale Rose ή ανθρακούχο νερό
  • 8 γρ. μαγιά, ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το πορτοκαλένιο μείγμα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 40 ml σπορέλαιο
  • 8 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Και για τα 2 μείγματα
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 8 γρ. κρεμόριο
  • Για το γλάσο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml Peleano Sparkling Tale Rose ή ανθρακούχο νερό
  • 2-3 σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Instructions
  • Step 1 Βάζω 2 μεγάλα μπολ στον πάγκο της κουζίνας. Στο πρώτο μπολ κοσκινίζω τα στεγνά υλικά του σοκολατένιου μείγματος (κακάο, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά). Στο δεύτερο μπολ κοσκινίζω τα στεγνά υλικά του πορτοκαλένιου μείγματος (αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά).
  • Step 2 Ρίχνω σε κάθε ένα μπολ τους κρόκους αυγών. Στο μπολ με τα σοκολατένια υλικά ρίχνω το Peleano ανακατεμένο με το λιωμένο βούτυρο και το σπορέλαιο και στο μπολ με τα λευκά υλικά ρίχνω το χυμό πορτοκάλι ανακατεμένο με το βούτυρο και το σπορέλαιο.
  • Step 3 Χτυπάω τα υλικά των δύο μπολ με το μίξερ ξεχωριστά μια να ενωθούν και να δημιουργηθούν 2 απαλές κρέμες.
  • Step 4 Βάζω τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ και τα χτυπά με το μίξερ μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέτω πασπαλιστά το κρεμόριο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σφίξει σε μαρέγκα.
  • Step 5 Μοιράζω την μαρέγκα στα δύο μπολ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
  • Step 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα 26 εκ. και αδειάζω τα δύο μείγμα σε μικρές δόσεις και εναλλάξ ώστε να δημιουργηθούν όμορφες εναλλαγές χρώματος.
  • Step 7 Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά.
  • Step 8 Για το γλάσο: Κοσκινίζω τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνω 2 σταγόνες χρώμα και ανακατεύω. Προσθέτω λίγο λίγο το Peleano ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζω το γλάσο στο κέικ και κόβω σε κομμάτια.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.