Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ & ΣΑΝΤΙΓΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ & ΣΑΝΤΙΓΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ & ΣΑΝΤΙΓΙ

: 8-10
: 20 min
: 1 hr

Ένα κέικ όνειρο… αφράτο αλλά και ζουμερό. Η μπανάνα και η σαντιγί το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.

Ingridients
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 60 γρ. κακάο άγλυκο
  • 3 μπανάνες
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA, παγωμένη
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, τριμμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Κακάο
  • Ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Bάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτέρο μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τα άλευρα, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Step 3 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω. Με ένα κουτάλι αδειάζω το κέικ στο κέντρο αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από τα τοιχώματα.
  • Step 4 Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω κάθετα στη μέση και τις προσαρμόζω στην τρύπα του κέικ. Σκεπάζω τις μπανάνες με την σαντιγί δημιουργώντας «λοφάκι». Όσο κέικ έβγαλα από το κέντρο, το τρίβω για να γίνει ψίχουλα και πασπαλίζω επάνω από τη σαντιγί. Πασπαλίζω με λίγο ακόμη κακάο και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe