Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4
: 10 min
: 25 min

Δεν υπάρχει παιδί ή «μεγάλο» παιδί που δεν αγαπά τα κεφτεδάκια με πατάτες. Με την μοτσαρέλα όμως, και τις βουτυράτες μοσχομυριστές πατάτες είμαι σίγουρη ότι θα σας λατρέψουν.

Ingridients
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 15-16 μποκοντσίνι (μικρά μοτσαρελάκια) ή 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε 15 μικρούς κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Βρέχω λίγο τα χέρια μου και ζυμώνω όλα τα υλικά για να αναμειχθούν. Πλάθω 15 κεφτεδάκια στα οποία «κλείνω» στο κέντρο από μπαλάκι μοτσαρέλας. Μεταφέρω τα κεφτεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος, ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω για 25 λεπτά.
  • Step 2 Για τις πατάτες: Πλένω καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζω για 20 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και αν δω ότι βυθίζεται αλλά με μια μικρή αντίσταση, τις σουρώνω και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβω τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια, τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα και ανακινώ για να βραχούν καλά. Αδειάζω τις πατάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω μαζί με τα κεφτεδάκια.

Related Posts

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ PAVLOVA

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ PAVLOVA

Πόσοι από εσάς δεν γνωρίζουν την Pavlova; Ένα γλυκό τόσο ανάλαφρο, όπως τα βήματα της πρίμα μπαλαρίνα, Άννα Πάβλοβα, που για χάρη της, το 1920, φτιάχτηκε το υπέροχο αυτό γλύκισμα. Είναι ένα επιδόρπιο με αφράτη μαρέγκα, ανάλαφρη σαντιγί και πολλά φρούτα. Ταιριάζει σε όλες τις […]

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]