Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

: 1 κιλό
: 30 min
: 10 min
           
: 15 hr

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας. Θα σας πρότεινα μοσχοκάρυδο με γαρύφαλλο, μπαχάρι με κανέλα ή να χρησιμοποιήσετε τα σποράκια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας.

Ingridients
  • 1 κιλό μεγάλα κάστανα Πηλίου ή Κρητικά μαρόνια (του Πηλίου και της Κρήτης είναι τα πιο εύκολα να καθαριστούν)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 800 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • Χυμό από ½ λεμόνι
Instructions
  • Step 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω τα κάστανα, τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα σουρώνω σε ένα σουρωτήρι και μόλις γίνουν χλιαρά, αφαιρώ την σκληρή, εξωτερική αλλά και την εσωτερική φλούδα με προσοχή για να μη τα θρυμματίσω.
  • Step 2 Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζω το μετρημένο νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τους αστεροειδής γλυκάνισους και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη και θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω την κατσαρόλα με το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνω τα καθαρισμένα κάστανα, ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω τα κάστανα στο σιρόπι για 12 ώρες.
  • Step 3 Μετά τις 12 ώρες αναμονής, επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σβήνω τη φωτιά και αφήνω τα κάστανα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι (περίπου 3 ώρες).
  • Step 4 Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω τα κάστανα από το σιρόπι, πετάω την κανέλα και τους γλυκάνισους και ρίχνω στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού. Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Step 5 Επαναφέρω στο σιρόπι τα κάστανα και τα μοιράζω σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω καλά και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.

Related Posts

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική επιλογή για τη vegan διατροφή καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Αποτελούν πηγή σιδήρου ενώ παράλληλα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε και μικρότερα, ατομικά τσουρεκάκια, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για τον καφέ.



Subscribe