destination taste!

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

: 4
: 30 min
: 20 min

Τα πολλά μυρωδικά δίνουν χρώμα και απίστευτη γεύση στο ρύζι ενώ τα καλαμαράκια «μελώνουν» μέσα στην πλούσια, ντοματένια σάλτσα τους. Δώστε μόνο προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος, γιατί τα καλαμαράκια είναι ευαίσθητα και σκληραίνουν γρήγορα.

Ingridients
  • 12 μέτρια καλαμαράκια καθαρισμένα και χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα
  • 100 γρ. ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ
  • 150 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τα καλαμαράκια και ψιλοκόβω τα ποδαράκια. Αφήνω τις κατσούλες ολόκληρες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Step 2 Βάζω στο μπλέντερ το σπανάκι, τα μυρώνια και το μάραθο, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και ανακατεύω. Ρίχνω το ρύζι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά. Σβήνω με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτω την πράσινη πάστα των μυρωδικών. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το κουκουνάρι και αφήνω για 15 λεπτά.
  • Step 4 Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα καλαμαράκια με τη γέμιση και τα κλείνω με οδοντογλυφίδα. Βάζω σε μια κατσαρόλα ρηχή και πλατιά, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και και τοποθετώ τα γεμισμένα καλαμαράκια σε μονή στρώση. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 20 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δω ότι το φαγητό στεγνώνει προσθέτω λίγο νερό ακόμη.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!