Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Kοτοπιτάκια

Kοτοπιτάκια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 30΄ – 35΄ 16 πιτάκια [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 16 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 1½ – 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
  • 1 βιολογικό ζωμό λαχανικών
  • 2 πράσα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
Ρίχνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τον κιμά και τον αφήνω να σοταριστεί για 2-3 λεπτά.
Κόβω το ένα πράσο σε ροδέλες και το άλλο το ψιλοκόβω και τα προσθέτω όλα στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μπούκοβο και ανακατεύω μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα πράσα.
Προσθέτω τον ζωμό λαχανικών και πασπαλίζω με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τόσο νερό, όσο να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να μισοκρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα φύλλα.
Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας, το ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφω με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια. Πιάνω τις δύο άκρες του φύλλου, από την φαρδιά πλευρά και τις φέρνω στο κέντρο του φύλλου. Πιάνω και τις δύο απέναντι άκρες και καλύπτω το διπλωμένο φύλλο. Έτσι σχηματίζεται μια στενή λωρίδα με τρια λαδωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Φτιάχνω και τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Προσθέτω το τριμμένο κασέρι στο μίγμα του κιμά και ανακατεύω. Παίρνω μια λωρίδα φύλλου και βάζω στην άκρη της 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης. Διπλώνω σε τρίγωνο και βάζω το πιτάκι σε αντικολλητικό ταψί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Αλείφω τα πιτάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με μαυροσούσαμο. Ψήνω τα κοτοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα.

Related Posts

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

Διάσημα γερμανικά ψωμάκια που αγαπώ πολύ. Σας δίνω μια πιο «προχωρημένη» εκδοχή τους…