destination taste!

Kοτοπιτάκια

Kοτοπιτάκια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 30΄ – 35΄ 16 πιτάκια [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 16 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 1½ – 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
  • 1 βιολογικό ζωμό λαχανικών
  • 2 πράσα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
Ρίχνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τον κιμά και τον αφήνω να σοταριστεί για 2-3 λεπτά.
Κόβω το ένα πράσο σε ροδέλες και το άλλο το ψιλοκόβω και τα προσθέτω όλα στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μπούκοβο και ανακατεύω μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα πράσα.
Προσθέτω τον ζωμό λαχανικών και πασπαλίζω με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τόσο νερό, όσο να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να μισοκρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα φύλλα.
Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας, το ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφω με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια. Πιάνω τις δύο άκρες του φύλλου, από την φαρδιά πλευρά και τις φέρνω στο κέντρο του φύλλου. Πιάνω και τις δύο απέναντι άκρες και καλύπτω το διπλωμένο φύλλο. Έτσι σχηματίζεται μια στενή λωρίδα με τρια λαδωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Φτιάχνω και τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Προσθέτω το τριμμένο κασέρι στο μίγμα του κιμά και ανακατεύω. Παίρνω μια λωρίδα φύλλου και βάζω στην άκρη της 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης. Διπλώνω σε τρίγωνο και βάζω το πιτάκι σε αντικολλητικό ταψί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Αλείφω τα πιτάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με μαυροσούσαμο. Ψήνω τα κοτοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Οι διακοπές χαρακτηρίζονται από ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς που καταλήγουν σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή μπαράκια. Ωστόσο, για πολλούς το άγχος της αύξησης βάρους παραμένει μιας και οι θαλασσινοί μεζέδες, τα ουζάκια και τα παγωτά κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Έτσι προκειμένου να απολαύσετε τις […]