Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Kιμαδόπιτα ρολό με χωριάτικο φύλλο

Kιμαδόπιτα ρολό με χωριάτικο φύλλο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 45΄ – 50΄ 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 5 χωριάτικα φύλλα Ζύμης Ψαχνών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 ασπράδι αυγού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τον κιμά (χωρίς καμμία λιπαρή ουσία) το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι και τον καβουρδίζω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνω τον πελτέ, αλατοπιπερώνω και προσθέτω ½ ποτήρι νερό και αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί για 15 λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο άνιθο, κλείνω τη φωτιά και αποσύρω το τηγάνι.
Για να κρυώσει λίγο η γέμιση, ρίχνω πρώτα το γιαούρτι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το κασέρι, το αυγό και το ασπράδι. Ανακατεύω γρήγορα για να μη ψηθούν τα αυγά. Αφήνω την γέμιση στην άκρη και ετοιμάζω τα φύλλα.
Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και το λαδώνω. Βάζω επάνω ένα δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνω επίσης. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για δύο φύλλα ακόμα και τέλος στρώνω ένα πέμπτο φύλλο χωρίς να το λαδώσω.
Ρίχνω όλη τη γέμιση στην άκρη, από τη στενή μεριά των φύλλων. Πιάνω τις άκρες των δύο από τα πέντε φύλλα και τα φέρνω προς στο κέντρο της γέμισης. Κάνω ρολό με αυτά τα δύο φύλλα. Τέλος, τυλίγω και τα υπόλοιπα φύλλα στο ρολό. Αυτό γίνεται για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα φύγει η γέμιση από τις άκρες του ρολού.
Τέλος, κλείνω το ρολό με το χαρτί ψησίματος και βάζω την κιμαδόπιτα σε ένα ταψάκι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.