Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

JO DOUVLIS… Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ!

JO DOUVLIS… Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ!

Πόσο χαίρομαι όταν έχω την ευκαιρία να γνωρίσω νέα παιδιά με πάθος και πρωτότυπες ιδέες για τη μαγειρική!
Ένα τέτοιο παιδί είναι και ο Τζο, ένας καταπληκτικός σεφ που γνώριζε από πολύ νωρίς, τι ήθελε να κάνει!
Αυτή τη φορά θα μείνουμε Ελλάδα αλλά θα σας ταξιδέψω γευστικά για να σας γνωρίσω τον Τζο-Ιωάννη Nτούβλη. Ένας Έλληνας σεφ ο οποίος  γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στην Πορταριά Πηλίου μέχρι τα 15 του. Εκεί κατάλαβε πως ήθελε να γίνει σεφ και αποφάσισε να σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη στην ΣΤΕ Μακεδονίας όπου εκπλήρωσε τις μαγειρικές του σπουδές. Στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και ως Σεφ στις μαγευτικές Μπαχάμες. Του αρέσουν τα ταξίδια αλλά η καρδιά του μένει πάντα στη χώρα που μεγάλωσε: στην Ελλάδα.
Ο «μαγικός» Τζο έχει αυτή την ικανότητα να μετατρέπει ένα απλό φαγητό σε γευστική απόλαυση! Του αρέσει να παντρεύει την τοπική γαστρονομική παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές. Οι συνδυασμοί που σκέφτεται στην κουζίνα του, είναι εξαιρετικοί και ισορροπημένοι. Δεν έχετε παρά να τον αναζητήσετε στη Ρόδο, στο Boutique 5 Hotel ως Executive Chef στο εστιατόριο  “Impressions”.
Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα και ίσως μάθουμε κάποια μυστικά του!

1-Πότε αποφάσισες και είπες πως «αυτό είναι, θα ασχοληθώ με τη μαγειρική »!
Από παιδί θυμάμαι να παρακολουθώ την μητέρα μου και πολλά συγγενικά πρόσωπα, μου κινούσε την περιέργεια και στα 15 πήρα την απόφαση. Ήξερα τι ήθελα από μικρός.

2-Ποια είναι η γεύση που κρατάς καλά από τα παιδικά σου χρόνια;
Της γιαγιάς μου! Ζούσε στον Λίβανο και όλα τα φαγητά της ήταν τόσο ξεχωριστά, τόσο μυρωδάτα πολύ χαρακτηριστικό ήταν το λεμόνι, το σκόρδο, ο δυόσμος. «Χάδι θέλει η κατσαρόλα παιδί μου», έλεγε.

3-Ποιο Ελληνικό φαγητό σε χαρακτηρίζει;
Μου αρέσουν πολύ τα παστά ψάρια και ειδικά το σκουμπρί το καπνιστό. Είναι τόσο γεμάτη η γεύση του.

4-Ποιο επιδόρπιο θα ήσουνα;
Η σοκολάτα με ροζ πιπέρι. Μου αρέσει το παιχνίδι των γεύσεων.

5-Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Να είμαι πετυχημένος επιχειρηματίας! Είμαι ήδη 31 και έχω καταφέρει πολλά για την οικογένειά μου και μάλιστα με μια δύσκολη περίοδο. Τι να φοβηθώ τώρα αν έχεις το κούτελο σου καθαρό δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

6- Ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει σχετικά με τη μαγειρική και από ποιον ήταν;
Μεγάλος σταθμός για την καριέρα μου ήταν ο Στέφανος Σταμίδης  Ex chef του Nikopolis στην Θεσσαλονίκη. «Μπορείς να τα καταφέρεις» μου λέει «τι περιμένεις!». Μετά στον δρόμο μου βρέθηκε ο Κ. Στυλιανουδάκης ο οποίος έφτιαξε την τεχνική μου. «Έχεις την γεύση» μου έλεγε «φτιάξε τα άλλα…».

7-Ποια κουζίνα δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα και θα ήθελες πολύ να ασχοληθείς με αυτήν;
Εχω ταξιδέψει αρκετά, η ελληνική όμως είναι αναντικατάστατη.

8-Εκτός από την Ελληνική κουζίνα,ποια άλλη παρακολουθείς και εμπνέεσαι για τις δημιουργίες σου;
Μου αρέσουν πολύ η Ιταλική, η Λιβανέζικη, η Γαλλική, η Μεξικάνικη, οι Μπαχάμες, η Ισπανική, και η Μεσογειακή.

9-Τι γνώμη έχεις για τα ριάλιτι μαγειρικής;
Όλοι να κάνουν  την δουλειά τους θέλουν  το θέμα είναι να την κάνουν σωστά.  Η επαγγελματική κουζίνα δεν έχει καμία σχέση με τα Reality, σε αυτό είμαι απόλυτος. Πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που θέλουν να γίνουν μάγειρες.

10-Τι πιστεύεις; Η Ελλάδα έχει θέση στην υψηλή γαστρονομία;
Η Ελλάδα είναι έμπνευση της γαστρονομίας. Μην ξεχνάμε τα αρχαία χρόνια τα λουκούλλεια γεύματα, το χοιρινό με τα φρούτα, τον μελανά ζωμό, το υπέροχο νέκταρ. Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει  σε αυτά που έχει που είναι μοναδικά και τόσο γευστικά…
Ταξιδέψετε μαζί του στο Instagram  //www.instagram.com/jo_douvlis/ ή στο Facebook //www.facebook.com/JO.douvlis