Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Japanese-Peruvian experience δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση

Japanese-Peruvian experience δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση

1170O chef Δημήτρης Κατριβέσης υπογράφει και επιμελείται το νέο μενού του Inbi, φέρνοντας στο αγαπημένο εστιατόριο της Costa Navarino, μια μοναδική Japanese- Peruvian experience με ανατρεπτική διάθεση και μια χημεία πολλά υποσχόμενη.
Ο ταλαντούχος Δημήτρης Κατριβέσης, έχει εργαστεί στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Αγγλία, ενώ το 2005 βρέθηκε στην Ισπανία, στην κουζίνα του πρωτοπόρου Καταλανού chef Φεράν Αντριά. Μια μοναδική “mix and match” τεχνοτροπία και “avant garde” διάθεση φλερτάρουν στην κουζίνα του.
Με υψηλού επιπέδου νεωτεριστικές τεχνικές, ο Δημήτρης Κατριβέσης, δημιουργεί μια νέα γαστρονομική πρόταση στο Inbi, με Ιαπωνικές γεύσεις και απολαυστικές πινελιές Περουβιανής κουζίνας. Στο ταξίδι, αναµένονται εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Η fusion κατσαρόλα του Δημήτρη Κατριβέση δεν αποκλείει τίποτα, αφήνοντας ανοιχτή τη χαρά της γεύσης στις συναντήσεις µιας κουζίνας που αλλάζει, µεταµορφώνεται και εξελίσσεται καθημερινά.
1172 Σήμα κατατεθέν του Inbi, το sushi bar του, όπου θα απολαύσετε επιλογές Sushi, Nigiri και Sashimi που θα γοητεύσουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, αλλά και όσους θέλουν να ανακαλύψουν μια νέα, ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Ανάμεσα στα signature rolls του νέου μενού, θα απολαύσετε το “Lobster roll” με αστακό, αγγούρι, καβουρδισμένο φουντούκι και σως μίσο με μέλι και το “Dynamite roll” με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, σκάλοπς σασίμι, τηγανιτό βερμιτσέλι και κίμτσι σως.
Αυτό το καλοκαίρι, το Inbi σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τον κόσμο των γεύσεων του Δημήτρη Κατριβέση και υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις!
www.inbicostanavarino.com
[email protected]

Δημήτρης Κατριβέσης
KatrivesisΣπούδασε την τέχνη της μαγειρικής το 1996 στην Αθήνα και ξεκίνησε τότε να εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η επιθυμία να ανακαλύψει διαφορετικές γεύσεις και υλικά του κόσμου προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον έκανε να ταξιδέψει. Η πρώτη του στάση ήταν οι Κανάριοι Νήσοι το 2003 όπου εργάστηκε ως σεφ σε ένα μικρό ελληνικό εστιατόριο.
Αφού πέρασε δυο χρόνια στην Ισπανία, εντάχθηκε στην ομάδα του “El bulli” το 2005, που ήταν ήδη το καλύτερο εστιατόριο του κοσμου, και δούλεψε μαζί με το Ferra Adria για ένα χρόνο.
Το 2006, μετά από μια μικρή στάση στο Λουξεμβούργο για να συμβουλέψει ένα μικρό εστιατόριο πολυτελείας, γύρισε στην Τενερίφη όπου άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το “Alkimia”, ένα μικρό πρότζεκτ με 4 τραπέζια και καθόλου σερβιτόρους. Ο Δημήτρης ήταν πίσω από το μπαρ δημιουργώντας τις αλχημείες του συνοδευόμενες από ποιοτικά πιάτα, σέρβιρε και καθάριζε το μαγαζί: ήταν ένα one-man show για ένα χρόνο.
Το δεύτερο εστιατόριο ήρθε μέσα στο 2007, οπότε και άνοιξε το “Siphon”. Ο Δημήτρης, πλέον πιο έμπειρος ως μάγειρας, δημιούργησε μία μοντέρνα ελληνική κουζίνα, μαγειρεύοντας σχεδόν τα πάντα στο λεπτό.
Το 2010 δέχτηκε πρόταση του Albert Raurich – πρώην σεφ του “El bulli” να ενταχθεί στην ομάδα του “Dos Palilos”, ένα πολύ καινοτόμο Ασιατικό tapas bar στο κέντρο της Βαρκελώνης, με ένα αστέρι Michelin.
Ο σεφ επέστρεψε στην Ελλάδα για να ηγηθεί της ομάδας του “Sea You”, στο Sani marina resort στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια του 2011 με 2013, προσφέροντας μία προσωπική Japanese fusion κουζίνα.
2562 Το Φεβρουάριο του 2012, ο Δημήτρης, αναζητώντας ακόμα καινούρια υλικά και γνώσεις και συνεχίζοντας να διαμορφώνει το στυλ του, ταξίδεψε στο Τόκυο της Ιαπωνίας και εντάχθηκε στο εστιατόριο “Ryugin”, τότε #21 ανά τον κόσμο με δύο αστέρια Michelin.
Το 2013 ο Δημήτρης μετακόμισε στο Λονδίνο προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα του για την κουζίνα Nikkei παγκοσμίως.
Το 2014 ο σεφ πρωτο-παρουσίασε την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα, στο εστιατόριο “Oozora”. Τότε μεταφέρθηκε στο “Cinco” στο Κολωνάκι της Αθήνα, όπου παρουσίασε το concept της JSP (Japan – Spain – Peru / Ιαπωνία – Ισπανία – Περού), μία πρωτοποριακή παρουσίαση της κουζίνας Nikkei αναμεμειγμένης με ισπανικές και ελληνικές επιρροές.
7999 Από το 2015 ο Δημήτρης αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες ανά τον κόσμο. Τώρα, είναι ιδιοκτήτης και σεφ στο La Pantera Negra, ένα περουβιανό εστιατόριο στην Αθήνα, καθώς και ιδιοκτήτης του brand “Mistura”, ενός εστιατορίου με γεύσεις Nikkei. Για 2η χρονιά, είναι Σεφ στο Inbi στην Costa Navarino Resort.


Related Posts

FEUILLETÉ AUX HERBES (DE LA RÉGION DE ZAGOROCHORIA)

FEUILLETÉ AUX HERBES (DE LA RÉGION DE ZAGOROCHORIA)

Les beaux petits villages de Zagorochoria dispersés dans les montagnes tout autour de la ville d’Ioannina sont célèbres pour leurs feuilletés et la simplicité des saveurs. Avec le nécessaire ils font des merveilles.

BOULETTES DE VIANDE MOELLEUSES

BOULETTES DE VIANDE MOELLEUSES

Il existe beaucoup de recettes de boulettes de viande moelleuses et elles ont toutes leurs secret: de bons ingrédients et de bonnes qualités, un bon pétrissage de la viande hachée, des ingrédients qui adoucissent et font le mélange juteux.