Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

: 12
: 30 min

Μπορεί και το απλό hot dog να αλλάξει όψη. Βάζοντας λουκάνικα Τζουμαγιάς γίνονται πικάντικα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν όλοι.

Ingridients
  • 12 λουκάνικα Τζουμαγιάς
  • 12 μακριά ψωμάκια για hot dog
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα απαλή
  • Για την μαγιονέζα
  • 4 ωμοί κρόκοι, απαραιτήτως από βιολογικά αυγά και μάλιστα ημέρας
  • 2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την μαγιονέζα: Σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά και, σταδιακά, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω τελείως ομοιογενές μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ αρχίζω να ρίχνω το ελαιόλαδο σε πολύ αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα.
  • Step 2 Σταδιακά, το μείγμα γίνεται ολοένα και πιο αφράτο, κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο, μέχρι που στο τέλος, όταν πια θα έχω ρίξει όλο το ελαιόλαδο, η μαγιονέζα μου θα είναι πολύ αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πιο σφιχτή, ρίχνω μερικές σταγόνες νερό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Step 3 Για τα hot dogs: Ζεσταίνω σε πολύ δυνατή θερμοκρασία ένα τηγάνι με ραβδώσεις. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα τζουμαγιάς και τα ψήνω, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Κόβω τα λουκάνικα στη μέση.
  • Step 4 Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και αλείφω την μία πλευρά με κέτσαπ και την άλλη με μουστάρδα. Βάζω στο κέντρο, μισό ψημένο λουκάνικο και απλώνω μία κουταλιά σπιτική μαγιονέζα.
  • Step 5 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Μια ντελικάτη, υπόλευκη σάλτσα κατάφερε να γίνει το μήλο της έριδος μεταξύ δύο μεγάλων, διάσημων γαστρονομικά, χωρών. Γάλλοι και Ισπανοί, «πολεμούν» για την διεκδίκηση της πατρότητάς της. Ποιος έχει δίκιο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Έτσι… για την ιστορία Οι ισπανοί υποστηρίζουν ότι […]