destination taste!

Hervé This: Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον

Hervé This:  Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον

O Hervé This, διεθνούς φήμης Γάλλος φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Ο Hervé This, διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, θα δώσει στις 17 Μαρτίου μια αποκλειστική διάλεξη (στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)) για την επαναστατική κουζίνα «note à note», καλεσμένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
Με τίτλο «Hervé This, Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο Hervé This πρόκειται να παρουσιάσει την κουζίνα «note à note», της οποίας είναι δημιουργός και πρεσβευτής, μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.
Η ομιλία του Hervé This που θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματεύεται: α) την αποκωδικοποίηση των στοιχείων που δημιουργούν μία γεύση, β) τα νέα εργαλεία και εφόδια για την ανάδειξη της γεύσης και γ) την επιστημονική εξέλιξη της Γαστρονομίας και τον ρόλο της στην κοινωνία.
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE εγκαινιάζει τη δράση dans LE MONDE, παρουσιάζοντας τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στη γαστρονομία, τη ζαχαροπλαστική και τον τουρισμό, με καλεσμένους διακεκριμένες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν κατόπιν πρόσκλησης, επαγγελματίες από τον χώρο της γαστρονομίας & της ζαχαροπλαστικής, ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και διακεκριμένων χώρων εστίασης, φοιτητές του κλάδου, δημοσιογράφοι και στελέχη των ΜΜΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί By Invitation, στις 17/3/2018
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Επίπεδο 5A, Εθνική Λυρική Σκηνή
Χορηγός επικοινωνίας, Γαστρονόμος | Διοργάνωση, Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

HERVE THIS: Από τη Μοριακή Γαστρονομία στη note à note
Το 1988 ο Hervé This μαζί με τον Nicolas Kurti δημιούργησαν επίσημα τη «Μοριακή Γαστρονομία», δηλαδή τον επιστημονικό κλάδο που ερευνά τους μηχανισμούς των φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια της μαγειρικής και αφορά επιστήμονες – χημικούς και φυσικούς. Την ίδια περίπου περίοδο, ο This και ο Kurti προώθησαν αυτό που καλείται «μοριακή μαγειρική» (το όνομα δόθηκε αργότερα το 1999), δηλαδή τη μοντέρνα μαγειρική τεχνική που βασίζεται σε νέα «εργαλεία» που προέρχονται από εργαστήρια, όπως το υγρό άζωτο, ή η φυγοκέντρηση. Η ιδέα ήταν να εκσυγχρονιστούν οι μαγειρικές τεχνικές, ώστε η μαγειρική τέχνη να γίνει πιο ενεργή και δραστήρια. Η νέα τεχνική ήταν η πηγή της ανάπτυξης μιας νέας γαστρονομικής καλλιτεχνικής τάσης που ονομάστηκε «μοριακή κουζίνα». Το 1994, ο Hervé This βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο των εξελίξεων, παρουσιάζοντας την επαναστατική note à note Cuisine: Μια καινοτόμο ιδέα που προσφέρει τη δυνατότητα και την ελευθερία στους chefs να δημιουργήσουν τη γεύση, το σχήμα, το άρωμα και τη θρεπτική αξία ενός πιάτου από το μηδέν, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά καθαρές χημικές ενώσεις.
To 2009, το πρώτο note à note πιάτο παρουσιάζεται σε εστιατόριο από τον Γάλλο chef Pierre Gagnaire, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα στενής συνεργασίας με τον Hervé This. Το 2012, ο Γάλλος φυσικοχημικός εκδίδει το πρώτο βιβλίο για τη note à note, με τίτλο «La Cuisine note à note en douze questions souriantes», το οποίο γίνεται ευρέως γνωστό με την έκδοση που ακολουθεί στην αγγλική γλώσσα «Note by note Cooking, The Future of Food”.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, αποκλειστικά εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές και τουριστικές σπουδές, πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, παρέχοντας άριστη υλικοτεχνική υποδομή και καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό με σκοπό την εξασφάλιση μιας εξαιρετικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.


Related Posts

”Βιτρίνες γλυκών Ξενοδοχείων & Ζαχαροπλαστείων”

”Βιτρίνες γλυκών Ξενοδοχείων & Ζαχαροπλαστείων”

3 προγράμματα εκπαίδευσης με τον γνωστό Έλληνα Ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χρονόπουλο Τρία (3) μοναδικά διήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες Ζαχαροπλάστες, με θέμα Βιτρίνες γλυκών Ξενοδοχείων & Ζαχαροπλαστείων θα υλοποιηθούν από το SETE Training, με εισηγητή το γνωστό Έλληνα Ζαχαροπλάστη, Δημήτρη Χρονόπουλο. Τα προγράμματα θα είναι hands on practice, όπου οι […]

• ΒΙΒΛΙΟ |  «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη»

• ΒΙΒΛΙΟ | «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη»

Το νέο βιβλίο με 256 σελίδες, ISBN 9786188443105, «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, παρουσίασαν οι Εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ στην Πνευματική Εστία Βούλας (Άγιος Αντώνιος 2, Βούλα) υπό την αιγίδα του Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και φροντίδα της κας Γιάννας Μίχου (Skywalker). Το βιβλίο προλόγησαν η […]