Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελµατική µαγειρική τέχνη στις Γαστρονοµικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».
|
∆ΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
|
AMBASSADOR
Η ∆.Η.Κ.ΕΠ.Α. ως διοργανώτρια των Οινοξένεια,
Ambassador του 1ου Biofestival που πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα το 2019.
|
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Aπό το 2017 συµµετέχει µε το Evi Evane στο διεθνές φεστιβάλ Village International de la Gastronomie et des cuisines populaires που διοργανώνεται στη Γαλλία για την προώθηση της Ελληνικής κουζίνας.
To 2020 συµµετείχε στο Food in Sud 2020 στη Μασσαλία ως καλεσµένη κριτής της επιτροπής για τον διαγωνισµό «Trophée Masse Méditerranée du fois gras» |
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Το 2019 επιστρέφει στον ΑΝΤ1, στο κανάλι που όλα ξεκίνησαν επιχειρώντας να µας µυήσει στον θαυµαστό κόσµο του “φούρνου”. Στο Dina’s Bakery, η Ντίνα δηµιουργεί µοναδικά αρτοποιήµατα, γλυκά και λιχουδιές κάθε λογής, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεδιπλώνοντας την αγάπη, την τεχνική και την εµπειρία της γύρω από το “baking”. |
ΒΙΒΛΙΑ
«Η κουζίνα της µαµάς µου», που κυκλοφόρησε το 2010 από τις εκδόσεις Φερενίκη, είναι αφιερωµένο στη γενέτειρά της, την Κυρτώνη. Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο και τις µαγειρικές αναµνήσεις από τη γιαγιά και τη µητέρα της. To βιβλίο µεταφράζεται από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο La Martiniere, µε τον τίτλο «Grece cuisine familial et traditionnelle».
Το βιβλίο Αλµυρές τάρτες και πίτες που κυκλοφόρησε το 2010 και περιλαµβάνει τις πιο ενδιαφέρουσες και αγαπηµένες γεύσης της σεφ. Ζύµες και οι τεχνικές τους µε όλες τις λεπτοµέρειες αλλά και γεµίσεις µε πολύ φαντασία.
Το βιβλίο «Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μινώας, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να µείνουν µόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στη µαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηµατική αξία γιατί όλα τα έσοδα από τα πνευµατικά δικαιώµατα, τα παραχώρησε στην Τράπεζα Εθελοντών ∆οτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραµα Ελπίδας.
Με το βιβλίο της «Τα καλύτερα νηστίσιµα της Ντίνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2016, προσπαθεί να δώσει φρέσκια και µοντέρνα άποψη σε 114 συνταγές που µαγειρεύουµε την περίοδο της νηστείας.
Το 2016 κυκλοφορεί το ηµερολόγιο µαγειρικής «Κάθε µήνα Ελλάδα» µε 48 συνταγές νόστιµες και εύκολες. Επέλεξε για κάθε µήνα του 2017 µια περιοχή ή µια πόλη της Ελλάδας και δηµιούργησε συνταγές εµπνευσµένες από την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.
Με το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Hachette, µε τίτλο «Grèce – La cuisine Authentique» που κυκλοφόρησε το 2017 στα γαλλικά, θέλησε να µυήσει τους γάλλους στην ελληνική µαγειρική κουλτούρα. Το βιβλίο περιλαµβάνει τις καλύτερες συνταγές της, αµιγώς ελληνικές και βασισµένες στην δική µας παράδοση Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να προϊδεάσει και να εκπαιδεύσει τους µελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το τι πρόκειται να δοκιµάσουν. Εκτός από την µαγειρική, το βιβλίο περιλαµβάνει και προωθεί πολλά ελληνικά προϊόντα, µε την ελπίδα να καταφέρει να γίνουν περιζήτητα και διάσηµα.
|
ΠΡΟΪΟΝΤΑ BY DINA NIKOLAOU
|
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Arla, Lurpak, Miele, Ευβοϊκή Ζύµη, Γιώτης, Ιωνία, Moulinex, Παγωτά ∆ωδώνη, Sencor, Pierre Lamart, Ζυµαρικά Ήλιος, Μύλοι ∆άκου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
|