destination taste!

GREEK ZOMBIE

GREEK ZOMBIE

Μια κατάλληλη ταινία και τα σωστά συνοδευτικά μπορείτε να οργανώσετε μια επιτυχημένη βραδιά κινηματογράφου στο σπίτι. Διαμορφώστε το χώρο με αναπαυτικά καθίσματα, χαμηλό φωτισμό και σωστό ήχο. Για το το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το GREEK ZOMBIEΥπάρχουν 5 παραλλαγές αυτής της συνταγής, όλες δημιουργίες του Ernest Raymond Beaumont Gantt, γνωστός με το προσωνύμιο Donn Beach. Η πιο γνωστή και διαδεδομένη συνταγή είναι αυτή του 1950.
Πρόκειται για μία  funky συνταγή, ταιριαστή στο σημερινό γευστικό προφίλ των καταναλωτών με έντονη την παρουσία των τροπικών φρούτων. Το twist που κάναμε να χρησιμοποιήσουμε ΜΕΤΑΧΑ αντί για ρούμι μας δίνει ένα πολύπλοκο και ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα, ταιριαστό στον ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα του ΜΕΤΑΧΑ , που δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Με γνώμονα το Greek Zombie, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να το συνοδέψετε με μια πικάντικη τεμπούρα γαρίδας και τσάτνεϊ μάνγκο, και για να γλυκαθείτε, εξωτικά τρουφάκια καρύδας-ανανά με φυστικοβούτυρο.

GREEK ZOMBIE
1 person
20ml METAXA 5 Stars
20ml METAXA 7 Stars
20ml METAXA 12 Stars
10ml Vanilla syrup
25ml passion fruit ruree
40ml Lakonia pineapple
3 dashes Aromatic Bitter
30ml fresh lime juice
Γαρνιτούρα Φλούδα λεμόνι & amarena
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Shake όλα τα συστατικά, σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο. Ποτήρι tiki

Το ΜΕΤΑΧΑ είναι μία κατηγορία ποτού από μόνο του. Είναι ένα μοναδικό απόσταγμα, με ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και χαρακτηριστική γεύση. Τα παλαιωμένα αποστάγματα οίνου, σε συνδυασμό με τα παλαιωμένα μοσχάτα Σάμου και τη μυστική συνταγή από βότανα της Μεσογείου, κάνουν το ΜΕΤΑΧΑ την  απόλυτη επιλογή!
ΜΕΤΑΧΑ 5 Αστέρων: Χρώμα βαθύ μελί, άρωμα ελαφρώς καπνισμένο και ισορροπημένο με νότες μελιού, φρούτων, ελαφριάς δρυός, ανθέων τριαντάφυλλου, γεύση βελούδινη, απαλή και φρουτώδης, με ελαφριά επίγευση ξύλου.
METAXA 7 Αστέρων:
Χρώμα χρυσαφί, λεπτό άρωμα ξύλου και μοσχάτου κρασιού, γεύση γεμάτη, με επίγευση ξύλου και βανίλιας.
METAXA 12 Αστέρων: Xρώμα κεχριμπαρένιο, συνδυασμός αρωμάτων ξύλου δρυός, βανίλιας, αποξηραμένων καρπών και καπνού, με γεύση ξηρή, βελούδινη και γεμάτη, με έντονο χαρακτήρα ξύλου δρυός.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΤΣΑΤΝΕΪ ΜΑΝΓΚΟ

Προετοιμασία: 1 ώρα  –   Τηγάνισμα: 10´  –    Μερίδες: 8-10

ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες
16-20 γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο την άκρη της ουράς)
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κορν φλάουρ
170 ml παγωμένη σόδα ή μπύρα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το τσάτνεϊ
1.500 γρ. (περίπου 5) μάνγκο, καθαρισμένα και  κομμένα σε κύβους
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
240 ml λευκό ξύδι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
¼ κουτ. γλυκού κουρκουμά
¼ κουτ. γλυκού κάρδαμο, σκόνη
¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το τσάτνεϊ: Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και σοτάρω ανακατεύοντας για ακόμη 1 λεπτό.
Ρίχνω τον μάνγκο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι, ανακατεύω και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγομαγειρεύω για 1 ώρα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το σουσάμι. Προσθέτω την σόδα (ή την μπύρα) ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Βγάζω τον χυλό από το ψυγείο και βουτάω μία μία τις γαρίδες. Τις τηγανίζω για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τις αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τις σερβίρω με το τσάτνεϊ μάνγκο.

 

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ-ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Προετοιμασία: 10´    –    Αναμονή: 1 ώρα   –    Μερίδες: 16-20

ΥΛΙΚΑ
Για τα τρουφάκια
1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένο ανανά, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο
300 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το πανάρισμα
1 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο, τριμμένο
Φλέικς καρύδας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω τον ανανά και το ινδοκάρυδο και φορώντας γάντια, «ζυμώνω» με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για το σερβίρισμα: Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύω τα δύο είδη καρύδας (φλέικς και τρίμμα). Πλάθω μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και τις ρολάρω στο ινδοκάρυδο. Διατηρώ τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.