destination taste!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.
Περισσότερα →
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Το τσουρέκι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Πάσχα. Σε συνδυασμό με την γλύκα της σταφίδας αλλά και τα τραγανά αμύγδαλα είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε. Το γλάσο θα του δώσει γυαλάδα και γιορταστική εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΤΟ ΦΥΛΛΟ
Μια γαλατόπιτα που θα απολαύσετε, αφού τα αρώματα από το τσίπουρο και το πορτοκάλι την κάνουν πολύ ιδιαίτερη. Το φύλλο δεν χρειάζεται να το ανοίξετε πάρα πολύ λεπτό. Αρκεί να εξέχει αρκετά από το ταψάκι για να μπορέσετε να το γυρίσετε σε στεφάνι.
Περισσότερα →
BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).
Περισσότερα →
BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά. Οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ
Το κανταΐφι αναμφισβήτητα είναι ο «βασιλιάς» των σιροπιαστών γλυκών. Μία καταπληκτική πρόταση της Ντίνας μας ως επιδόρπιο για το Πασχαλινό (και όχι μόνον) τραπέζι, η οποία προσφέρει αφειδώς εξαιρετικά σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ
ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ
Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.
Περισσότερα →
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
Αυτό το αφράτο τσουρέκι γίνεται εξαιρετικά αρωματικό με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Για να φουσκώσει καλά η ζύμη την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος και τη σκεπάζουμε με μια κουβερτούλα...
Περισσότερα →
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε και μικρότερα, ατομικά τσουρεκάκια, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για τον καφέ.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ & ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ & ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Πανάλαφρο γλύκισμα με τραγανά δημητριακά. Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να είναι εντελώς κρύα. Αν θέλετε για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε να κρυώσει καλά.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε…
Περισσότερα →
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού.
Περισσότερα →
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
Συνηθίσαμε το ταπεινό σουσάμι σαν διακοσμητικό στοιχείο σε πολλά γλυκίσματα αλλά εδώ κατέχει περίοπτη θέση ως πρωταγωνιστικό υλικό στη γέμιση μπακλαβά.
Περισσότερα →
ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ
ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ
Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη εξάσκηση θέλει ώστε να γίνει με ταχύτητα, για να τυλιχτούν πριν γίνουν άκαμπτα.
Περισσότερα →
ΛΥΧΝΑΡΟΤΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ
ΛΥΧΝΑΡΟΤΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ
Αυτή η τάρτα είναι μια δημιουργική παραλλαγή των κρητικών καλιτσουνιών (λυχναράκια), γεμιστά με ανθότυρο, μέλι και κανέλα. Εδώ, τα προτείνουμε σε μορφή τάρτας.
Περισσότερα →
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Μια αγαπημένη συνταγή της οικογένειάς μας. Τα αγόρια μου τρώνε αυτά τα κουλουράκια από τότε που ήταν ενός έτους. Είναι τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα, τόσο κανελάτα που, μόλις τα δοκιμάσετε, θα δείτε, θα κολλήσετε!
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Εκμέκ κανταΐφι, μεγαλειώδες, λαχταριστό, γλύκισμα για ιδιαίτερες περιστάσεις. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό τσέρκι που θα αγοράσετε από καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας...
Περισσότερα →

Subscribe