destination taste!

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ
Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε!
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ
MUFFINS ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ
Αφράτα muffins με ζελέ κεράσι αλλά και λαχταριστό γλάσο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση ζελέ θέλετε… φράουλα, ανανά, λάιμ, πορτοκάλι, αλλάζοντας μόνο τα φρέσκα φρούτα της διακόσμησης.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα… Απολαύστε αυτά τα εξαιρετικά ταρτάκια με μια σοκολατένια γκανάζ αλλά και αρώματα καρύδας. Το εκχύλισμα καρύδας, αναζητήστε το στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ
CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Περισσότερα →
ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
Ανάλαφρα σφολιατίνια με «τρυφερή» κρέμα κάστανο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να ψήσετε περισσότερα σφολιατίνια και να τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί, κρέμα μπουγάτσας, lemon curd ή ότι άλλο θέλετε.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.
Περισσότερα →
MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά και θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Το γνωρίζατε πως η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό; Και όμως… Δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία...
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Καλοκαιρινή απόλαυση γεμάτη από τη γεύση της σοκολάτας! Μία υπέροχη δροσιστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία. Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε αναφέρει η σοκολάτα κατέχει κορυφαία θέση στην κατάταξη των τροφίμων με υψηλή αντιοξειδωτική αξία.
Περισσότερα →
BLACK FOREST
BLACK FOREST
Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.
Περισσότερα →
RED VELVET CAKE
RED VELVET CAKE
Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.
Περισσότερα →
ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αμαρτωλή, γαλλική συνταγή που λατρεύω. Είναι λίγο «μπελαλίδικα» αλλά με αποζημιώνει η γεύση τους. Πλούσια, σοκολατένια… τέλεια!
Περισσότερα →
SACHER TORTE
SACHER TORTE
Διάσημο βιεννέζικο κέικ, πλούσιο σε σοκολάτα και μια λεπτή γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο. Εμπνευστής του, ο Franz Sacher ένας νεαρός 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης που έμελλε να φτιάξει το απόλυτο γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
LAMINGTONS
LAMINGTONS
Τα lamingtons είναι διάσημα γλυκάκια που τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στη μακρινή Αυστραλία. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα.
Περισσότερα →
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Περισσότερα →
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού.
Περισσότερα →
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!
Περισσότερα →
ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
H εμμονή μου με τα τριαντάφυλλα είναι πλέον γνωστή. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κέικ που κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοσχοβολιστό, βουτυράτο… όνειρο!
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα.
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Περισσότερα →
ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Το κλασικό και αγαπημένο «μωσαϊκό» με πτι-μπερ εμπλουτίζεται με χαλβά του μπακάλη για περισσότερο σώμα και «δροσίζει» με ολόφρεσκες φράουλες για ευχάριστη αντίθεση στον ουρανίσκο.
Περισσότερα →
ΜΠΑΝΟΦΙ
ΜΠΑΝΟΦΙ
Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και δροσερό.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τριμμένη κουβερτούρα με «σταγόνες» σοκολάτας που θα βρούμε συσκευασμένες, στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Το κλασικότερο όλων των cupcakes. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί μασκαρπόνε. Είναι πιο γλυκό από το τυρί κρέμα και ταιριάζει εξίσου καλά.
Περισσότερα →
BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.
Περισσότερα →