destination taste!

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

Το γλυκάκι αυτό είναι το αγαπημένο της μαμάς μου. Φτιάχνετε πανεύκολα και μπορείτε να το αρωματίσετε με όποιο υλικό σας αρέσει. Δοκιμάστε με ξύσμα εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι), με γλυκά κουταλιού ή και με φρέσκα φρούτα.

Ingridients
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σοκολάτα
  • γάλα, όση ποσότητα απαιτείται για να φτιάξετε τις δύο κρέμες + ½ φλιτζ. τσαγιού επιπλέον για τα μπισκότα
  • 100 γρ. κεράσια από γλυκό κουταλιού, στραγγισμένα από το σιρόπι
  • κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζω τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και αφήνω στην άκρη για να μισοκρυώσουν. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Βάζω το ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα φαρδύ μπολ και βρέχω, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λίγα από τα μπισκότα σοκολάτας. Τα στρώνω σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα.
  • Step 3 Απλώνω μια καλή στρώση κρέμας και πασπαλίζω (αν θέλω) με τριμμένη σοκολάτα. Βρέχω πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνω επάνω στην κρέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Step 4 Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!