destination taste!

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 4
: 20 min
: 10 min

Οι γαρίδες με τα ζυμαρικά είναι από τους πιο εύκολους συνδυασμούς. Είναι πολύ νόστιμο και κυρίως χορταστικό πιάτο που το ταχίνι κάνει τη διαφορά. Δίνει μια σάλτσα δεμένη και πεντανόστιμη.

Ingridients
  • 500 γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • Χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 βιολογικό λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τα κρατάω χωριστά από το ψαχνό.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρατημένα κεφάλια και κελύφη και τα σοτάρω 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 500 ml νερό (2 φλιτζάνια). Πιέζω με το πρες πουρέ για να βγάλω όλη τη νοστιμιά από τα κεφάλια και βράζω για 10 λεπτά. Σουρώνω το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και κρατάω στην άκρη.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνω και μόλις αλλάξουν χρώμα τις βγάζω με την τσιμπίδα. Ρίχνω το τηγάνι το ζωμό από τα κεφάλια, τα μπαχάρια, το ταχίνι, τη μουστάρδα και τους χυμούς. Αφήνω να πάρουν βράσει τα υλικά και προσθέτω τις γαρίδες.
  • Step 4 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι. Τα τελευταία 3 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού, ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα και τις πιπεριές. Συνεχίζω το βράσιμο και σουρώνω τα λαζανάκια.
  • Step 5 Τα ρίχνω στο τηγάνι με τις γαρίδες, πασπαλίζω με άνηθο και ανακατεύω απαλά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!



Subscribe