Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ

: 6-8
: 30 min
: 50 min

Πανέμορφο στην όψη ο αποξηραμένος Ιβίσκος, αυτό το κατακόκκινο φυτό που προέρχεται από τα βάθη της Ινδίας. Με θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτό το μικρό λουλουδάκι έχει απίστευτη γεύση και άρωμα. Τα μικρά φυλλαράκια τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα με άλλα λαχανικά και πολύ συχνά χρησιμοποιείται σαν αρωματική ουσία σε κέικ, κρέμες, σούπες και σάλτσες. Καβουρδισμένος ο ιβίσκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο του καφέ.

Ingridients
  • 500 γρ. φύλλο Βηρυτού
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Για την κρέμα
  • 800 φρέσκο γάλα
  • 200 ml χυμό ροδιού
  • 200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 130 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3-4 αποξηραμένα φύλλα ιβίσκου
  • 50 ml νερό χλιαρό
  • 5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την επιφάνεια
  • Σπόρους ροδιού
  • 10-12 μύρτιλα
  • Κανέλα σκόνη
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό νερό και τα φύλλα ιβίσκου και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να να πήξει το γάλα σε σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό ροδιού και τα αυγά και δουλεύω γρήγορα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Τέλος, προσθέτω το νερό του ιβίσκου (χωρίς τα φύλλα), το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω να γίνει χλιαρή.
  • Step 2 Για τις γαλατόπιτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την κανέλα και τη ζάχαρη. Απλώνω το πρώτο φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας το βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγη κανελοζάχαρη. Καλύπτω με τα μισά φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη. Μεταφέρω τα φύλλα σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζω την μισή κρέμα και με προσοχή γυρίζω τα φύλλα που προεξέχουν, δημιουργώντας ένα κόθρο (στεφάνι) γύρω από την κρέμα.
  • Step 3 Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Σκορπίζω λίγα φρέσκα μύρτιλα και αλείφω την επιφάνεια της κρέμας με χτυπημένο αυγό. Ψήνω τις γαλατόπιτες για 45-50 λεπτά.
  • Step 4 Αποσύρω τις γαλόπιτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Στολίζω με σπόρους ροδιού και πασπαλίζω με λίγη κανελοζάχαρη.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe