Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

FROZEN YOGURT ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

FROZEN YOGURT ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

FROZEN YOGURT ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

: 4-6
: 15 min
           
: 30 min

Υπολογίστε μερικές ώρες πριν για την ετοιμασία αυτού του γλυκού, κάνοντας κάτι απλό: βάλτε τον ψιλοκομμένο ανανά στην κατάψυξη, σε νάιλον σακουλάκια, για να παγώσει καλά και να κοκαλώσει. Το ίδιο και το γιαούρτι, που πρέπει να είναι παγωμένο από την κατάψυξη, όχι απλώς από το ψυγείο.

Ingridients
  • 700 γρ. ψίχα από ανανά, φρέσκο ή από κονσέρβα, καλά στραγγισμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια (τον έχουμε βάλει μερικές ώρες στην κατάψυξη, να παγώσει καλά)
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, πολύ κρύο, από την κατάψυξη
  • 200 γρ. γάλα καρύδας, παγωμένο (το βρίσκω σε κονσέρβα η σε χάρτινη συσκευασία, στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας αποξηραμένη καρύδα, σε σκόνη
Instructions
  • Step 1 Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και τα δουλεύω καλά σε δυνατή ταχύτητα αλλά με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να λιώσει ο ανανάς αλλά το μείγμα να μην γίνει τελείως λείο.
  • Step 2 Μοιράζω το μείγμα σε 4 – 6 ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζω για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Τα σερβίρω όπως είναι, παγωμένα.