destination taste!

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 4
: 20 min
: 20 min

Η φρουτάλια είναι παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου. Πλούσια και χορταστική με πατατούλες αλλά και με λουκάνικο κοτόπουλου είναι ένα ελαφρύ γεύμα που χρειάζεται μόνο μια πράσινη σαλάτα για να συμπληρωθεί.

Ingridients
  • 250 γρ. λουκάνικο κοτόπουλο, κομμένο σε φετούλες
  • 2 μέτριες πατάτες βραστές, κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 100 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 8 φρέσκα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 3 Παίρνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (γιατί θα πρέπει να τελειώσω τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζω στη φωτιά. Βάζω μέσα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τις πατάτες και την πάπρικα, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα πιάτο, ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνω το λουκάνικο. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Επαναφέρω τις πατάτες και προσθέτω το τσίλι και τα χτυπημένα αυγά. Με ένα πηρούνι τακτοποιώ ώστε να είναι ομοιόμορφα κατενεμημένα τα λουκάνικα και σκορπίζω τα ντοματίνια. Μεταφέρω το τηγάνι στο φούρνο και ψήνω για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει και να φουσκώσει. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.