destination taste!

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 4
: 20 min
: 20 min

Η φρουτάλια είναι παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου. Πλούσια και χορταστική με πατατούλες αλλά και με λουκάνικο κοτόπουλου είναι ένα ελαφρύ γεύμα που χρειάζεται μόνο μια πράσινη σαλάτα για να συμπληρωθεί.

Ingridients
  • 250 γρ. λουκάνικο κοτόπουλο, κομμένο σε φετούλες, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • 2 μέτριες πατάτες βραστές, κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 100 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 8 φρέσκα αυγά, βιολογικής γεωργίας, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 3 Παίρνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (γιατί θα πρέπει να τελειώσω τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζω στη φωτιά. Βάζω μέσα το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τις πατάτες και την πάπρικα, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα πιάτο, ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνω το λουκάνικο. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Επαναφέρω τις πατάτες και προσθέτω το τσίλι και τα χτυπημένα αυγά. Με ένα πηρούνι τακτοποιώ ώστε να είναι ομοιόμορφα κατενεμημένα τα λουκάνικα και σκορπίζω τα ντοματίνια. Μεταφέρω το τηγάνι στο φούρνο και ψήνω για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει και να φουσκώσει. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe