destination taste!

FLAN ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

FLAN ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

FLAN ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

: 4-6
: 20 min
: 20 min

Από τα αγαπημένα μου επιδόρπια αφού είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Τα σύκα είναι η δική μου επιλογή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο ή μαρμελάδα αγαπάτε.

Ingridients
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. μαρμελάδα σύκο, Dina Nikolaou
  • 6-8 φρέσκα σύκα
  • Άχνη ζάχαρη Ωμέγα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C, ψήσιμο πάνω-κάτω.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνω το σιμιγδάλι πασπαλιστά ενώ ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  • Step 3 Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.
  • Step 4 Βάζω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό, τόσο όσο να φτάνει στα ¾ του ύψους της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την φλαν για ακόμη 10 λεπτά.
  • Step 5 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Αναποδογυρίζω σε πιατέλα, αφαιρώ την λαδόκολλα και στολίζω με μαρμελάδα σύκο και φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

Το ψωμί χωρίς γλουτένη φημολογείται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Λογικό… αφού η γλουτένη που περιέχει το κανονικό αλεύρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του ψωμιού, δίνει στη ζύμη ελαστικότητα και βοηθάει στο φούσκωμα! Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει αν […]