Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Fish restaurant Lemoniadis… Για τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά

Fish restaurant Lemoniadis… Για τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά

Μετά από τόσα χρόνια συνεχούς δραστηριοποίησής μου στην Ανατολική Χαλκιδική, ομολογώ ότι ένα από τα πιο αγαπημένα μου και ξεχωριστά γαστρονομικά της σημεία είναι το fish restaurant του Μιχάλη Λεμονιάδη, στην Ουρανούπολη. Κτισμένο στον πολύβουο παραλιακό δρόμο, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, στο πιο κεντρικό σημείο του οικισμού, σε μαγεύει καταρχάς για τη θέα που σου προσφέρει: απέναντι βλέπεις την Αμμουλιανή και τα νησάκια Δρένια, ενώ μπροστά σου βρίσκεται ο Άθωνας και ο επιβλητικός Πύργος της Ουρανούπολης – το πολιτιστικό σύμβολο ολόκληρης της προαθωνικής χερσονήσου.
image2 copy
Αυτό που κάνει το fish restaurant Lemoniadis να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους του αποτελεί και το «μυστικό» της πολύχρονης επιτυχίας του: εξαιρετικής ποιότητας, ολόφρεσκη πρώτη ύλη – κυρίως ψάρια και θαλασσινά Αγίου Όρους – τα οποία ψαρεύονται από τους ντόπιους αλιείς «κάπου εκεί κοντά», αγνό παρθένο ελαιόλαδο από τον Άθωνα και τα Πυργαδίκια, εκλεκτοί αγιορείτικοι οίνοι, συνταγές παρμένες από τις κουζίνες των μοναστηριών της Ιερής Πολιτείας, απίθανοι τσιπουρο-μεζέδες, αλλά και νόστιμα μεσογειακά πιάτα, τα οποία χαρακτηρίζονται από απλότητα και καθαρότητα στη γεύση.
image1 copy IMG_5456r Ο Μιχάλης, φίλοι μου,  «κεντάει» στην κουζίνα. Δημιουργεί, έχοντας ως αφετηρία «την παράδοση και τις συνήθειες» αλλά και την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, ο φημισμένος «κυρ-Ιωσήφ με τ’ όνομα», ο οποίος ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στην Ουρανούπολη – πριν από 57 ολόκληρα χρόνια! Με την ίδια αγάπη οι διάδοχοι – ο γιος και τα εγγόνια του – υποδέχονται σε καθημερινή βάση επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο αλλά και προσκυνητές, οι οποίοι έχοντας επισκεφθεί το Άγιον Όρος, απολαμβάνουν ψαράδικα γεύματα και δείπνα στη θαλασσινή Ουρανούπολη.
IMG_7821rIMG_7811r Πραγματικά, αξίζει τον κόπο (όταν βρεθείτε στη Χαλκιδική) να επισκεφθείτε την Ουρανούπολη και να δοκιμάσετε τα πιάτα του Μιχάλη. Κι επειδή φέτος μαγείρεψα κι εγώ στην κουζίνα του, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μας, σας βεβαιώνω ότι η καθαριότητα, η ποιότητα και η γεύση των εδεσμάτων του θα σας μετατρέψουν σε μόνιμους θαμώνες. Όπως κι εμένα άλλωστε!
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από το restaurant θα βρείτε εδώ
IMG_5475r