Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

: 4-6
: 15 min
: 30 min

Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με 2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι, χτυπημένο καλά με το σύρμα. Μόλις μοιράσουμε τη σούπα σε μπολ, βάζουμε από 1 – 2 κουτ. σούπας κρέμα καπνιστής πέστροφας και σκορπίζουμε από πάνω τα σοταρισμένα λαχανικά.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 ξινόμηλo, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 λίτρα ζωμός κότας
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινες φακές
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα καπνιστή για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το ξινόμηλο και τη σελινόριζα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτω τις φακές, το ένα κουταλάκι πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Step 2 Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις) και βάζω ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτω το γιαούρτι και ζεσταίνω τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  • Step 3 Μοιράζω τη ζεστή βελούδινη σούπα σε βαθιά πιάτα ή σε μπολάκια και σε κάθε μερίδα ρίχνω λίγη επιπλέον πάπρικα.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe