destination taste!

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

ΔΙΠΛΟ ΖΕΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Δροσερό και πανεύκολο είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν έχετε μεγάλη φόρμα μπορείτε να φτιάξετε μια δόση κρέμας και 2 δόσεις ζελέ διαφορετικού χρώματος και γεύσης, π.χ. φράουλα-ανανά.

Ingridients
  • 1 ζελέ φράουλα
  • 600 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. ζελατίνη σκόνη (3 φακελάκια)
  • 240 ml νερό
Instructions
  • Step 1 Ξεκινάω από το ζελέ φράουλας το οποίο φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία του. Το βάζω σε μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
  • Step 2 Βάζω το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τη ζελατίνη. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι και βάζω σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσω το μείγμα να βράσει. Μόνο να ζεσταθεί για να ενωθούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 3 Βγάζω με προσοχή τη φόρμα από το ψυγείο και με μια κουτάλα ρίχνω το ζελέ βανίλιας. Επαναφέρω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  • Step 4 Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

Το φραγκόσυκο, το περίεργο φρούτο είναι καρπός από την φραγκοσυκιά. Είναι ένα κακτοειδές φυτό που φυτρώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το ξέρατε πως το ίδιο φρούτο στην Κύπρο ονομάζεται παπουτσόσυκο; Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε σίγουρα το φραγκόσυκο, από το πολύτιμο έλαιο φραγκοσυκιάς που είναι […]