Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 8-10
: 20 min
: 30 min

Το κλασικότερο όλων των cupcakes. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί μασκαρπόνε. Είναι πιο γλυκό από το τυρί κρέμα και ταιριάζει εξίσου καλά.

Ingridients
  • Για τα cupcakes
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά χτυπημένα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 55 γρ. ηλιέλαιο
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • τριμμένα μπισκότα για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανιλίνη.
  • Step 2 Χτυπάω στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το γάλα και λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου.
  • Step 3 Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30΄περίπου.
  • Step 4 Για την κρέμα: Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα.
  • Step 5 Βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελλωτό κορνέ την κρέμα και γαρνίρω τα cupcakes. Πασπαλίζω με λίγα τριμμένα μπισκότα.