Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

: 12
: 15 min
: 25 min

Η κολοκύθα και οι σταφίδες θα κρατήσουν ιδαρά τα cupcakes. Όσοι τα δοκιμάσουν, θα νομίζουν ότι τα έχετε σιροπιάσει.

Ingridients
  • 2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 170 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα (θα τη βρείτε σε όλα τα μεγάλα market)
  • 160 ml ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 50 γρ. φυστίκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • Για τη διακόσμηση
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ποσότητα ανάλογα με τον τόνο που θέλουμε να δώσουμε)
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, αφράτο, κρεμώδες μίγμα. Χαμηλώνω την ένταση, και προσθέτω σιγά σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
  • Step 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  • Step 4 Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στον κάδο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κολοκύθα καλά στυμμένη, τα φυστίκια και τις σταφίδες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Step 5 Βάζω μικρές θηκούλες για cupcakes στο ειδικό ταψάκι και τις γεμίζω κατά τα ¾. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά.
  • Step 6 Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν.
  • Step 7 Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη άχνη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ τα κρύα cupcakes.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.