destination taste!

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

: 8-10
: 20 min
: 30 min

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

Ingridients
  • Για τα cupcakes
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά χτυπημένα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 55 γρ. ηλιέλαιο
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • τριμμένα μπισκότα για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
  • Step 2 Χτυπάω στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το γάλα και λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου.
  • Step 3 Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30΄περίπου.
  • Step 4 Για την κρέμα: Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα.
  • Step 5 Βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελλωτό κορνέ την κρέμα και γαρνίρω τα cupcakes. Πασπαλίζω με λίγα τριμμένα μπισκότα.

Related Posts

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα.

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…