Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CROQUE MADAME

CROQUE MADAME

CROQUE MADAME

: 2
: 15 min
: 10 min

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Ingridients
  • Για το Croque Madame
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 4 φέτες τυρί Arla Havarti
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. τυρί Arla Mozzarella, τριμμένη
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Για τη σάλτσα τυριού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Step 2 Για τα croquet madame: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Ψήνουμε μία μία της φέτες ψωμιού μόνο από την μια πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Step 3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Bάζουμε δύο φέτες ψωμί (με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω) και τοποθετούμε δύο φέτες havarti και δύο φέτες ζαμπόν, εναλλάξ, σε κάθε ψωμάκι. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες του τοστ.
  • Step 5 Ισομοιράζουμε την σάλτσα τυριού, την τριμμένη μοτσαρέλα και την πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Step 6 Τηγανίζουμε τα δύο αυγά με ελάχιστο βούτυρο και μόλις βγάλουμε τα croque madame από το φούρνο, τα τοποθετούμε επάνω στα ψημένα τοστ. Σερβίρουμε αμέσως.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]