Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Crème anglaise

Crème anglaise
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ περίπου 700 γρ. κρέμα [printfriendly]

 

Η βασικότερη κρέμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Έχει λίγα υλικά αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στην παρασκευή της. Αν θέλετε μια πιο πλούσια υφή, μπορείτε να προσθέσετε 150 γρ. μασκαρπόνε.
Υλικά Εκτέλεση
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρόκοι αυγών (περίπου 5 κρόκους)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω τον λοβό της βανίλιας και «ξύνω» τα σποράκια. Ρίχνω στο κατσαρολάκι με τα γάλατα, τα σποράκια αλλά και τα στικς της βανίλιας.
  3. Βάζω το κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήνω να πάρουν μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Πετάω τα στικς της βανίλιας από το γάλα και με μια κουτάλα αρχίζω να ρίχνω με αργή και σταθερή ροή, μια μικρή ποσότητα, στο μπολ με τους κρόκους, ενώ παράλληλα συνεχίζω το χτύπημα με το σύρμα. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό, μέχρι να ρίξω όλη την ποσότητας του γάλακτος.
  6. Αδειάζω το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  7. Αποσύρω από τη φωτιά και περνάω την κρέμα από σινουά (λεπτή σίτα) αδειάζοντάς σε ένα καθαρό μπολ.
  8. Γεμίζω ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο και τοποθετώ επάνω το μπολ με την κρέμα για να κρυώσει.