Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

: 35 cookies
: 20 min
: 20 min

Μπισκότα που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια μας, αφού έχουν τις πιο αγαπημένες γεύσεις τους: Σοκολάτα και φιστικοβούτυρο.

Ingridients
  • Για τα cookies
  • 120 γρ. κουβερτούρα 55%, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο, σε μέτρια κομμάτια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 βιολογικά αυγά, χτυπημένα καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. καλής ποιότητας σκόνη κακάο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για τη γέμιση
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Απομακρύνω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο (ώστε να μην καίγομαι όταν τη φέρω στα χείλη μου).
  • Step 2 Προσθέτω τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος (τα κομματάκια της δεν θα λιώσουν τελείως, παρά θα σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα).
  • Step 3 Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα και το βάζω στο ταψί, πιέζοντάς το λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πλατύνει.
  • Step 4 Συνεχίζω με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα, τις οποίες βάζω σε απόσταση περίπου 5 εκ. τη μία από την άλλη, γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Συνολικά φτιάχνω περίπου 35 cookies.
  • Step 5 Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  • Step 6 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το φιστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Παίρνω ένα cookie, το αλείφω από την κάτω πλευρά του με το μείγμα φιστικοβούτυρου και το ενώνω με άλλο ένα cookie, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα σερβίρω.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

Το αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων. Αυτό που όλοι το είχαμε βαφτίσει Βανίλια-Σοκολάτα και που όταν το έφτιαχνε η μαμά, μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά.