destination taste!

CLOVER CLUB

CLOVER CLUB

Μπαίνουμε σε ποδοσφαιρικό παλμό και οργανώνουμε μια τέλεια βραδιά αφιερωμένη στα αγόρια της παρέας. Το σκηνικό είναι εύκολο… Μεγάλη τηλεόραση, αναπαυτικές καρέκλες, τεράστια μαξιλάρια και φυσικά… cocktails και μεζεδάκια.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το CLOVER CLUB To cocktail, πρωτοδημιουργήθηκε το 1900 περίπου, στη Φιλαδέλεφια των ΗΠΑ. Πρόκειται για μία έντονα αρωματική πρόταση, με κυρίαρχα τα αρώματα του rasberry και τον ιδιαίτερο  χαρακτήρα του Islay Gin, The Botanist. Το twist με την προσθήκη του ασπραδιού κάνει την υφή του cocktail ακόμη πιο smooth. Μία ευχάριστη γευστική πρόταση για όλες τις ώρες.
Με γνώμονα το Clover Club, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να το συνοδέψετε με μίνι palmie με καρότο και προσούτο αλλά και μικρές μπουκίτσες ξερών σύκων ενυδατωμένων σε βερμούτ.

CLOVER CLUB
1 person
50ml The Botanist Gin
25ml Veroni Dry by Kir Yianni
25ml fresh lemon juice
25ml Raspberry Syrup
½ White Egg
Γαρνιτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Dry Shake όλα τα συστατικά, στη συνέχεια Shake με πάγο. Διπλό- σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι Cocktail

To “The Botanist” είναι ένα gin με ιδιαίτερη γευστική πολυπλοκότητα, που αναδεικνύει τη βοτανική κληρονoμιά της νήσου Islay, όπου και παράγεται.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

 

ΠΑΛΜΙΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Προετοιμασία: 15΄   –   Ψήσιμο: 15-18΄   –   Μερίδες: περίπου 24-25

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 μεγάλο καρότο
8-10 φέτες προσούτο
Λίγο ελαιόλαδο
Φύλλα φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω ελαφρά μια μαφινιέρα για μίνι μάφινς. Καθαρίζω το καρότο με το πίλερ και το τρίβω από το ψιλό του τρίφτη. Αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και με τον πλάστη το ανοίγω για να γίνει πιο λεπτό. Αλείφω την μουστάρδα με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια και σκορπίζω το τριμμένο καρότο. Στρώνω τις φέτες προσούτο και στη συνέχεια τυλίγω από την μακριά πλευρά μέχρι τη μέση της σφολιάτας. Με ένα μαχαίρι κόβω ακριβώς στη μέση και αφήνω το πρώτο μπαστούνι στην άκρη. Τυλίγω και το δεύτερο μισό φύλλο σφολιάτα σε ένα ακόμη μπαστούνι.
Με το μαχαίρι, κόβω τα μπαστούνια σε ροδέλες πλάτους 1 εκ. και τοποθετώ τις ροδελίτσες στη μαφινιέρα. Ψήνω για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο, μεταφέρω τα παλμιέ σε σχάρα και τοποθετώ μια ακόμη δόση για να ψηθούν.

 

ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ, ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΣΕ ΒΕΡΜΟΥΤ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΙΓΜΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

Προετοιμασία: 10΄   –   Αναμονή: 2 ώρες   –   Μερίδες: περίπου 24-25

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σύκα, αποξηραμένα
750 ml Veroni Dry by Kir Yianni
1 ξύλο κανέλας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
4-5 γαρύφαλα
100 γρ. καρύδια, τριμμένα
80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, τριμμένα
2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
2 κουτ. σούπας μέλι
Φράουλες κομμένες στη μέση, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζω το βερμούτ σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω το ξύλο κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα γαρύφαλα. Ζεσταίνω το ποτό σε μέτρια φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αποσύρω.
Βάζω τα σύκα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνω το ζεστό βερμούτ με τα μπαχάρια. Σκεπάζω το μπολ με βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνω για 2 ώρες να ενυδατωθούν καλά.
Στραγγίζω τα σύκα από το βερμούτ και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζω για να δημιουργήσω ένα μικρό άνοιγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, την σκόνη κανέλας και το μέλι και «ζυμώνω» με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν. Πλάθω μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις «σφηνώνω» σε κάθε σύκο. Καρφώνω από ½ φράουλα και σερβίρω.